Poryazov.com

Зад всяка голяма схема, стои един малък Българин!

Welcome

Лилиевата къща – символ на българската реалност

Лилиевата къщаСлучайно или не един преминах в малка уличка в централната градска част на гр. Стара Загора. Отскоро съм в града и не съм много запознат с адресите и историята, но в тази малка уличка силно впечатление ми направи една красива зелена сграда. Къща! Красива стара сграда от забравените архитектурни времена. Такива сгради в Стара Загора има много и почти на всеки ъгъл. Някои са имали късмета да случат на стопанин и да бъдат реставрирани и добре поддържани, но други не били такива късметлии и са оставени на произвола на съдбата.

Поредната простотия на Globul

Наглост ли бе да го опишеш… Въпроса е принципен! МНОГО, МНОГО принципен! Докога мобилните оператори ще се подиграват с клиентите си? Докога ще правят подмолни работи зад гърба им? Кога ще се научат, че не ни пука за 5-те лева, а за отношението и прозрачността? Няма да се научат!

Надебеляването – шок и ужас

В началото Господ създаде земята и небето. Земята беше пълна със зеленчуци, спанак, броколи и какви ли не зелени неща за ядене. Имаше всякакви плодове, малки, големи, жълти, зелени. Адам и Ева се хранеха здравословно и изглеждаха прекрасно.

Предстоящата учебна 2015-2016 година

Първият учебен ден е особен празник и събитие в живота на всяко едно дете, което за първи път ще се потопи истински в света на знанията. За малчуганите това е едно истинско приключение и запознанство с много нови приятелчета, но за родителите им е истинско предизвикателство, през което трябва да преминат. Вие трябва не само да закупите на децата си облекло за училище, както и по-официален комплект за първия учебен ден, но също така да изберете всички необходими ученически пособия – раници, несесери, моливи, флумастери, бои, учебници и така нататък. Списъкът с нужните неща е доста дълъг, особено ако не сте се сблъсквали с това преди и нямате друго дете, което вече да е преминало през това.

Ученически пособия 1

Защо?

Защо?Текста на тази песен е мое дело от далечната 2005-2006 година. Определено има нужда от сериозна редакция, но в крайна сметка чист и неподправен все още задава актуални въпроси…

Тютюнопушене и лицемерие…

Пушенето е разрешено само в определени зониЛятото на 2012-та година беше доста напрегнато и свободно време рядко се намираше. Това е причината да не отразя по никакъв начин събитията около пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места. Изглежда през 2013-та този въпрос пак нашумя. Може би щях този път умишлено да го подмина, но се начетох и нагледах на лицемерни и нагли глупости лишени от всякаква логика.
Ще опитам да съм кратък и максимално изчерпателен, като естествено ще очаквам смислени и аргументирани коментари в подкрепа и на двете тези.

От всяко дърво ли става DJ?

DJ Logo

Измина известно време, откакто се излъгах да отида на дискотека за последен път. Ще вмъкна съвсем малко от възмущението си от бъдещите абитуриенти. Тихи, кротки, не пият, не пеят, прибират се в 00:00 часа. Да им се чуди човек дали могат изобщо да се веселят по някакъв начин… Потресен съм!

Повода за статията обаче е друг – от всяко дърво ли става DJ?
(на който не му се чете всичко да отиде направо на последната точка)

Ето защо бях изгонен…

Бях обещал да напиша защо щях да напускам групата “Маркетинг и уебмастърство”, ето че ми остана малко време и ще ви запозная набързо със случката…

Маркетинг & Уебмастърство - Лого