Hreflang tags

Чък Норис казва – използвайте Hreflang правилно

Понякога дребни грешки при изпълнението на техническата част на SEO, могат да навредят не само на потребителите и тяхното добро прекарване на сайта, но също така и на вашето класиране и трафик. За глобални проекти, изключително неприятно може да повлияе неправилното имплементиране на Hreflang тага.

Read More

Тактически негативни SEO стратегии

Тактически негативни SEO стратегии

Тъй като вече се оказва, че линкването може да бъде както от помощ, така и във вреда, аз започвам да се замислям все повече не само за позитивната, но и за негативната страна на SEO. Изграждането на линкове не е просто тактика за развитие на даден онлайн бизнес, но може и същевременно и да се използва във вреда на конкуренцията.

Read More

Jabse

Търсачка jabse

Може би много от вас се чудят какво е Jabse и за какво служи?

Jabse.com е морфологична търсачка, индексираща сайтовете от българското интернет пространство. Системата е изцяло собствена разработка и не използва готов софтуер за реализирането на търсещата или индексиращата част. Jabse всщност е акроним и означава: Just Another Bulgarian Search Engine. Според създателя се произнася като: джейбс, въпреки че не му пречат и произношенията като джабсе, ябсе и така нататък. Системата за търсене позволява намирането на думите от българския език независимо от конкретната форма, в която се срещат в индексирания документ – род, число, време и други.

Read More

ГЯРБ ВЕЧНЪЛС

гярб вечнълс

Слънчев бряг, гярб вечнълС или българският Лас Вегас – курорта на 2013-та година!

Тази година лятото започна с леки превалявания и не чак толкова високи температури. Хотелите по черноморието лека-полека започнаха да се пълнят с туристи от цял свят. Всеки търси хубави плажове, интересни забавления и като цяло една приятна лятна почивка. Какво по-хубаво от дълги раходки по топлия пясък, игри като плажен волейбол, фризби, футбол, бадмингтон (федербал), а защо не и добре познатия ни белот на по бира с приятели. Това достатъчно ли е за една добра почивка? Разбира се, но все пак нашите летни курорти предлагат множество барове, коктейли, възможности за каране на сърф, джет, делтапланер и много други забавления за любителите на адреналина.

Read More

”Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?”

”Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?”

Началото на най-голямото SEO/SEM състезание в България за 2013-та година започа.

Ключовата фраза е: ”Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?”

Забележете, че фразата е в кавички. Победителя ще бъде определен като първия, който се класира при търсене в кавички.

Read More