Здравейте на всички! За много години!

 • Нека не броим дните
 • и много да са ни парите!
 • Нека да живеем лудо
 • и всеки ден да бъде чудо!
 • Нека зло под камък спи
 • и по вода да ни върви!

А сега и към по-скучната част… 🙂

Statistics По идея на Петър Апостолов, един добър приятел и страхотен SEO оптимизатор, и по статия от неговия SEO блог, реших и аз да направя кратка равносметка за изминалата година – въпреки, че самия блог все още не е навършил една година.

Домейна poryazov.com беше закупен на 21 Юли 2012 г., но от секцията „Партньори и размяна на линкове“ може да видите и много друга информация за самия домейн. Самата работа по сайта започна много по-късно. Системата и дизайна бяха завършени на 2-ри Август, а първата статия се появи 9-ти Август. И така на 23-ти Август отбелязах първите 86 уникални посещения за деня.

Уникални посещения

 • Посещения: 4713
 • Отделни посетители: 3962
 • Показвания на страници: 9362
 • Страници / посещение: 2
 • Средна продължителност на посещението: 00:02:31
 • Степен на отпадане: 52,80%
 • % нови посещения: 80,04%

Така при груби сметки излиза, че средно блога се посещава от около 25 души дневно.

Тематиката на блога е доста обща и въпреки категориите, то материалите рядко са взаимно-свързани. Може би на това се дължи факта, че потребител попаднал тук за даден материал – рядко разглежда и останалите. Степента на отпадане и средната продължителност на посещенията са доста добри. Ако периода се разбие на по-малки части става ясно, че при добавяне на нов материал показателите драстично се променят. Жалко, че не мога толкова често да отделям време за нещо полезно и интересно.
В статистиките се виждат и няколко пикови точки:

 • 17-ти Септември – 1875 уникални посещения;
 • 15-ти Октомври – 186 уникални посещения;
 • 4-ти Ноември – 348 уникални посещения;
 • 10-ти Ноември – 156 уникални посещения;
 • 19-ти Декември – 71 уникални посещения;

Някои са с масивна, но евтина реклама в социалните мрежи (явно е ефективна, ако някой се чуди, стига да се използва правилно), други са просто от нов и полезен материал.

Последно за посетителите и тяхната ангажираност – 89 коментара под различните статии. Ще ми се да можех да следя и социалните споделяние, но засега толкова.

Материалите в блога

Към момента има 6 категории, като две от тях ще бъдат слети и ще бъде добавена една нова. Най-голямата категория е И.Т., в която има цели 6 статии. 🙂

Относно самите статии… Оказва се, че най-посещаваната е страницата с грешка 404, която има цели 70 820 посещения! Интересно, че до момента никой не се е свързал с мен, за да ми каже как точно е попаднал там. :-] Мисля си, че просто mindblower анимацията има специални сили!

А сега топ 5:

 1. Визитките, които привличат внимание – 3010 посещения;
 2. За България няма конкуренция що се отнася за оптимизация за търсачки – 866 посещения;
 3. Няма да е все така… – 795 посещения;
 4. За мен – 645 посещения;
 5. Защо няма да дам работа – 530 посещения;

Забелязвам, че последната ми публикация: Как да ограничим достъпа до своя Facebook профил? има едва 200 посещения, но е разбираемо като се има предвид факта, че е публикувана на 19-ти Декември. Освен това забелязах, че явно „За мен“ е интересна информация и май е време да напиша нещо стойностно и там. Обещавам идните седмици да направя и това. 😉

Позициониране (SEO)

Ако не ме лъже паметта, Огнян Младенов беше казал, че трябва да си много „добър“ SEO специалист, ако не можеш даже личния си блог да класираш по името си.

Въпреки, че не съм полагал никакви грижи за линк билдинг и т.н., успях да се класирам по всички вариации на името ми (Ангел Порязов) на първа позиция. Остана да напиша някоя статия и за прякора ми (Poltargaista), за да мога и там да се застопоря. Но ето и самите данни тук.

Приходи и разходи

Неизменна част от един такъв обзор са и приходите и разходите. Какво да кажа освен – кефа цена няма! Първо исках материалите на английски, които доста често намирам и прочитам – да достигат до повече хора. Затова и основно се захванах с този блог, за да превеждам всичко, което сметна за полезно и интересно. Но изглежда, че авторските ми материали са много по-четени от преводите (от преводА). Друго, което исках, беше е-мейл адреса!!! angel @ poryazov.com :-]

И така… В крайна сметка от много искане се стигна до момента, в който отделих 1-2$, закупих домейна и го поставих на фирмения хост. С това се изчерпват приходите и разходите. Е, още веднъж ще кажа – кефа, че някой намира публикациите ми за интересни и/или полезни не може да се измери.


Благодаря за търпението да изчетете поредния filler в моя блог. 🙂 Надявам се да имам повечко време за нови и свежи материали (ако ви интересува нещо конкретно – пишете ми, обичам да разучавам различни неща), надявам се и на повече коментари от ваша страна. Въпреки, че е личен блог, дано успявам поне малко да допринеса за доброто ви настроение или научаването на нещо ново.

Категории: И.Т.

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *