Притчата „Няма да е все така…“ ви очаква в следващите редове.

Имало едно време един много находчив човек. Имал страхотна къща, красива жена, много добитък и много земи. Живота му бил като приказка.

Няма да е все така…

Една страшна година жена му го напуснала, нивите били опожарени, а страшна болест натръшкала добитъка му. Човека бил съсипан. Искал да се самоубие!… Но решил първо да се изповяда – да си отиде чист от този свят.

Отишъл в църквата, излял си душата, споделил мъките, проблемите и прегрешенията си с попа, споделил и своите намерение да сложи край на живота си. Тогава попа му подал една бележка и му казал да я прочете на следващия ден. Човека се прибрал и от любопитство отворил бележката, а там пишело: „Няма да е все така!“

Замислил се и заспал унесен в собствените си мисли. Рано на следващия ден получил обаждане от застрахователната си компания, че ще покрият всички щети от изгорелите земи. Един бизнесмен пък разбрал, че човека се справял много добре с животните и получавал страхотни добиви от тях, затова предложил да му купи двойно повече добитък и да му построи нова ферма, ако делят печалбата по равно.

Човека бил много радостен! Всичко започнало пак да се нарежда. След няколко месеца живота му станал по-добър, отколкото бил преди. Заживял в много по-голяма и уютна къща, купил си по-мощен и по-луксозен автомобил, намерил любовта на живота си… Тогава човека решил да се върне при попа и да го почерпи нещо, затова че му е спасил живота и му е помогнал да не се отказва! Върнал се в църквата, а попа не искал никакви почерпки… казал единствено: „Спомни си какво пишеше на бележката!“

Няма да е все така!

Категории: Искрено и цинично

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *