Facebook реклама стига да знаете как, може да спомогне издигането на бизнеса ви значително, да увеличите трафика към корпоративния Ви сайт, да повишите продажбите и да превърнете потенциалните Ви клиенти в реални. За целта тя трябва да е целенасочена, обмислена и всеобхватна. Достигането до максимален брой таргетирани хора е целта ви, а тя трябва да бъде изпълнена, за да има полза от рекламирането.

Facebook рекламаКогато се създава една рекламна кампания, тя трябва да има нужните за целта опции, да е видима и удачна, както за мобилни телефони, така и за таблети и компютри. Хората създаващи обявите си по този начин, са успешни в рекламирането на бизнеса си. Много статистики и проучвания сочат, че повече от 60% от посетителите на социалната мрежа, влизат в нея именно, чрез таблет или смартфон. Техниката е вече достъпна и не скъпо струваща и всеки с лекота може да ползва телефон и таблет, за нуждите си и динамиката на ежедневието. Всъщност мобилните реклами за Facebook реклама, генерират повече от 2.5 пункта повече популярност, от тези, които са от компютри. Мобилните телефони и усъвършенстването им все повече заместват и заменят статичните компютри. Потреблението на мобилни устройства се е увеличило близо 60% спрямо 2015, а с цели 20% са се увеличили броя на продажбите, осъществени през мобилни телефони. Всяка година продажбите им растат в пъти и търговците трябва да имат това в предвид, и когато рекламират във Facebook. Много е важно при създаването на реклама да знаете как тя ще изглежда на статичен компютър, на телефон и на таблет. Обикновено при компютрите рекламите са предлагани в страничния десен панел на страницата на потребителя. Това при телефоните и таблетите не е така. Затова създавайки реклама, ползвайте приложението PowerEditor на Facebook, за да оптимизирате появата на рекламата си за всички устройства. Трябва да се обърне внимание на мястото, където ще бъде поставена бъдещата обява. Facebook реклама, повечето поставят в полето с новини на потребителите. Така рекламата излиза еднакво на всички устройства и се оптимизира, чрез кликване от страна на клиента. Може обаче да се използват и другите предложени опции, в зависимост от нуждите на кампанията ви и целите й.

Стратегията да създавате повече рекламни кампании с обвързаност към оферти е доста успешна за мнозина. По този начин се свързвате с повече потенциални клиенти и разраствате базата на клиентската си аудитория. Една добра опция е оферта водеща към нещо безплатно с цел трупане на харесвания и посещения. Чрез тях популяризирате уебстраницата си и продуктите, и услугите си. Така много лесно се ангажират нови потребители, които ще са бъдещи ваши клиенти. Също така това е най-лесният начин да изградите емоционална връзка със своята потенциална клиентела и да може да ги накарате да се ангажират с Вашите публикации и промоционални оферти. Важно е да поддържате Вашата Фейсбук страница и да водите всекидневен разговор с Вашите фенове. Тези хора са ви последвали и очакват действия от ваша страна – безсмислено е да генерирате харесвания към Вашата страница и да не ги използвате пълноценно. Ако обаче искате да натрупате и генерирате информация за клиенти, то създайте страница на рекламата водеща ги към оферта изискваща попълване на имейл и име. Правете това, чрез даване на безплатен код за намаления или подаръци. Така клиента получава своето удовлетворение, а вие информация. Настройката и оптимизацията на Facebook реклама на максимално ниво помагат на бизнеса ви.

Категории: И.Т.

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *