През тази година SEO оптимизацията на съдържанието отново ще бъде важна част за бизнеса и като цяло за онлайн присъствието ви. Всеки един собственик на сайт иска да бъде на предни позиции и затова трябва да обърне внимание на това, което публикува, за да може търсачките, а и потребителите да бъдат привлечени от него.

Направете проучване на ключовите си думи преди SEO оптимизацията

Това е първата и най-важна стъпка за SEO оптимизацията на съдържание. Няма как иначе да знаете какво биха търсили потребителите и дали отговаряте на тяхното търсене, ако първо не сте си направили проучване. За съжаление доста честа срещана грешка, допускана дори и от опитни маркетинг специалисти, е да се напише даден текст и след това да се направи проучване за ключови думи, които просто да бъдат „изсипани“.

Направете класификация на ключовите думи

Вече сте си набелязали някои конкретни фрази и искате да се борите за тях. Това е чудесно, но е важно за seo оптимизацията да изберете една или най-много две, с които да напишете текст и да се борите за неговото класиране. След като го направите, то създадете съдържание по избраните фрази. Например, можете едната част да я обособите като търговски, с които да направите текстове за постигане на определени продажби, а втората група – информационни, като тук идеята е да направите съдържание, с което да привлечете нови потребители, които да станат потенциални клиенти.

Изберете най-подходящия вид за своята публикация

След като сте направили първите две стъпки, то вече е време да изберете вида на публикацията за SEO оптимизацията. Това може да бъде ръководство, ревю на даден продукт, информационна статия със съвети или пък стил „За нас“, в която да се представите и да разкажете повече за вас. Каквото и да изберете, важно е да бъде съобразено с целите, които искате да постигнете с дадената публикация.

SEO оптимизацията

Напишете привличащо заглавие и не претрупвайте с ключови думи

Заглавието е най-трудната задача и определено не е лесно за създаване. Важно е  с него да привлечете вниманието на потребителите, така че да кликнат на лика и да прочетат публикацията ви. Важно е за seo оптимизацията да включите ключовата дума в заглавието, но когато това не е възможно, то просто напишете близък синоним. По-добре така, отколкото просто да я вмъкнете с единствената цел да я има там. Ако го направите, това може да се отчете като примамка от Гугъл и следователно повече да навреди на репутацията ви, вместо точно обратното.

Актуализирайте публикациите си

Не си мислете, че като вече сте написали една публикация  и тя ще бъде вечно актуална.  За seo оптимизацията е важно да добавяте нови данни и да опреснявате съдържанието. Това може да стане чрез статистика или пък информационна диаграма. Каквото и да изберете, важно е да има актуализация, която да подобри съдържанието и съответно оптимизацията.

Мета описанието и SEO оптимизацията

То също е важна част от процеса и в него не трябва да нахвърляте ключови думи, просто за да ги има. По този начин нито потребителите ще кликнат на линка ви, нито пък търсачките ще ви забележат, тъй като ще го приемат като спам. Затова по-добре да напишете кратко послание или описание на основните идеи от публикацията си, така че да привлечете вниманието на потребителите и те да кликнат на връзката ви.

Създайте качествени препратки от други сайтове

Друго нещо, което е много полезно за вашата seo оптимизацията, е препратката от други сайтове. Внимателно проучете обаче сайтът, от който искате препратка към вашия. Ако той не е добър, то това ще навреди на репутацията ви. Също така, можете да обвържете публикациите си с вътрешни препратки, което допълнително ще повиши ориентацията на Google в сайта ви и ще повиши класирането ви.

Категории: SEO

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *