Днес таблетите набират все по-голяма популярност, сред интернет потребителите. Макар и да не са много удобни за работа (все пак зависи и от работата), броят на хората, които се сдобиват с такова устройство, се увеличава с всеки изминал ден. Най-често, таблетът бива използван за интернет и за игри. Тук се крият и причините за това, че все по-често, децата искат от своите родители, да им купят таблети – модерно е, вършат работа за сърфиране в мрежата и за играене на определени игри, а освен това, голяма част от тийнейджърите вече имат такива, и ако Вашето дете няма, ще се чувства изостанало, пренебрегнато и подценено.

ASUS Nexus 7 2013Всъщност, до някъде, таблетът определено е по-добър вариант от лаптопа, особено когато е за дете. Причината за това е, в по-ниските цени на таблетите от нисък и среден клас. И ако един таблет, може да бъде закупен за 100-200 лв, то едва ли ще намерите лаптоп на такава цена. Както казах обаче, става дума за таблетите от нисък и среден клас. Разбера се, има и такива, чиито цени са доста по-високи от тези на лаптопите от нисък и среден клас. Причините за това, най-често са в по-голямата производителност, и по-високата мощност, на таблетите от висок клас.

Таблетите са по-малки, по-леки, и естествено – по-лесно преносими от лаптопите. Ако Ви е нужно устройство само за интернет сърфинг, четене на новини, играене на леки игри и други такива стандартни неща,  определено таблетът е по-добрият, а често и по-изгодният вариант, защото всеки един модел от нисък клас, ще Ви свърши работа. Тук обаче, искам да Ви представя един таблет, който далеч не е от ниския клас, а е такъв, от ново поколение – по-тънък, по-лек, по-мощен, с по-висока производителност. Става дума за ASUS Nexus 7 2013.

ASUS Nexus

Процесорът му е с четири ядра, Snapdragon S4 Pro, а работната му честота е 1.5 GHz. Разполага с 2 GB RAM памет, и 16 GB вградена такава, на която може да съхранявате различни файлове. Видеокартата е H.264, и използва памет, споделена от оперативната.

Свързването с интернет се осъществява чрез безжична мрежова карта 802.11 a/b/g/n. Има вграден Bluetooth, GPS, и Near Field Communication. Таблетът разполага с две камери – едната за видео разговори, която е 1.2 MP, а другата – основна, 5 MP, с авто фокус. Има също и вградени микрофон, и колонки.

Литиево-полимерната батерия на ASUS Nexus 7 2013 поддържа устройството в режим на работа, в продължение на 8 часа. Размерите на таблета са 200 х 144 х 8.7 мм, а теглото му е само 288 грама.
Има стандартен 3.5 мм аудио изход, притежава електронен компас, жироскоп и сензор, който променя ориентацията на дисплея, в зависимост от това, как е обърнат самия таблет.

Таблетът притежава капацитивен мултитъч дисплей, с LED подсветка. Размерът му е 7 инча, а резолюцията 1920 х 1200. Има и IPS Panel. Операционната система на ASUS Nexus 7 2013 е Android 4.3 Jelly Bean, а гаранционният му срок е 24 месеца. Корпусът му е в черен цвят.

ASUS Nexus 7 2013

Тези, които са наясно какво означават техническите характеристики на даден таблет, със сигурност са разбрали за какво говоря. А за онези, които си нямат представа какво означава всичко това, сега ще се опитам да обясня с по-прости и разбираеми думи.

Процесорът на този таблет е достатъчно мощен, дори прекалено мощен за таблет, особено като се вземе предвид и фактът, че голяма част от масовите лаптопи са с такива, че дори и по-малко мощни, процесори.

Оперативната му памет, също е предостатъчна за таблет. За сравнение ще Ви кажа, че повечето лаптопи и компютри са с толкова RAM памет, а и не им е нужна повече, защото приложенията, които се нуждаят от повече такава памет за нормалната си работа, са изключително малко.

Капацитетът на харддиска, или с други думи, вградената памет на ASUS Nexus 7 2013, не е твърде голяма, но все пак, тук говорим за таблет, а не за лаптоп или компютър. Не бива да Ви притеснява и фактът, че видео контролерът няма собствена памет, а използва такава, споделена от оперативната, защото тя (RAM паметта) е напълно достатъчна, за да поддържа нормалната работа както на видеото, така и на всичко останало.

ASUS Nexus 7 vs Apple iPad Mini

Благодарение на безжичните комуникации може да се свързвате с интернет, да прехвърляте файлове от и към други външни устройства, да провеждате разговори, и още ред други неща. Всяка от двете камери си има своето предназначение – предната е за провеждане на видео разговори, а чрез задната, която е и основна, може да правите снимки и клипове.
Въпреки компактните си размери, и ниското си тегло, издръжливостта на батерията на ASUS Nexus 7 2013 е достатъчна, за да може да го използвате цял един работен ден, без да се нуждае от друго зареждане.
Чрез аудио изхода, може да включите слушалки или пък колонки, на които да се възпроизвежда звука. Accelerometer-ът е онзи сензор, който променя ориентацията на дисплея, така че да Ви е удобно да виждате всичко, в зависимост от това, дали държите таблета в хоризонтално, или вертикално положение.
Малките размери и ниското тегло, позволяват свободното пренасяна на ASUS Nexus 7 2013, навсякъде, където пожелаете. Елегантният му черен цвят не позволява бързо и лесно зацапване, а операционната система е идеална за таблет.

Ако съм успял да събудя любопитството Ви, и желанието Ви да станете собственик на чисто нов таблет ASUS Nexus 7 2013, може да посетите онлайн магазина www.notebook.bg. От тук разбира се, може да получите повече информация за таблета, да си го поръчате, или да го вземете на изплащане. Ще го получите с безплатна доставка в рамките на страната, може да го върнете в срок от 7 работни дни, разбира се ако няма нанесени щети по него, и да се възползвате от безплатен сервиз и поддръжка.

Цената на ASUS Nexus 7 2013 е малко по-висока от тази на таблетите от нисък клас, и това е напълно нормално. Все пак, този таблет е от второ поколение, много по-бърз и мощен, и едновременно с това тънък, лек и компактен.
Вземете своя таблет от ново поколение още днес, без да излизате от дома или офиса си, дори без да прекъсвате работата си. Просто го поръчайте през онлайн магазина www.notebook.bg.

Категории: И.Т.

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *