Ако фирменият сайт е мрачен и подтискащ, то ние трябва да вземем мерки да променим това. Често много интернет потребители затварят различни сайтове само поради причината, че не им харесват като визия и оформление.

Your Vision Web Design

Основната цел на един уеб сайт е да задържи потребителят вътре, за да може той да прочете съдържанието и съответно да се възползва от услугите предложени на различните страници. Ето защо е нужно да поработим върху визуалната страна на притежавания от нас сайт.

За да освежим дадена страница в интернет трябва да имаме поне базови познания по HTML, CSS и някоя програма за обработка на изображения тип Photoshop например. Ако все пак сме далеч от тези неща е по-добре да се домогнем до услугите на специалист по уеб дизайн.

Много притежатели на сайтове в интернет смятат, че мигащите картинки, анимации и графики се тези, които ще накарат хората да се задържат на страниците им. Това е голяма грешка, която не трябва да бъде допускана. Потребителите предпочитат изчистената визия и полезното действие на сайта, а не шарениите по него.

Всеки, който се занимава с уеб дизайн ще ви посъветва да се погрижите за това страниците ви да бъдат максимално семпли, подредени и функционални. Най-важният елемент е съдържанието или какво ще пише в сайта. Поднесете полезна информация на посетителите и те ще се върнат при вас.

Your Cool Web Design

От значение са цветовете, шрифтовете, картинките и въобще всичко, което сте сложили на вашите страници. Така например ярките цветове дразнят окото на посетителите, но далеч не значи, че трябва да слагате прекалено тъмни фонове. Трябва да се намери баланс и да се използват приятни и поносими багри.

Ако шрифтът е малък то рискувате потребителя да затвори сайта ви още в първите секунди, все пак хората не са дошли при вас за да се измъчват. Картинките пък трябва да са в компактен размер и подходящ формат, така че да не бавят зареждането на сайта.

Тези и други полезни съвети ще получите и от професионалистите в сферата уеб дизайн, като например StudioKipo.com, които ви помогнат да заблестите с добри идеи и да спечелите вниманието на потребителите.

Категории: И.Т.

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *