Всеки собственик на ресторант със собствени градини знае колко много труд и усилия се изискват за да бъдат те в добро състояние, още повече че голяма част от посетителите идват не толкова заради храната, колкото заради атмосферата.

Проблемът е, че при поддръжка на градини на едно заведение се изисква много повече усилия и работа, отколкото един частен двор например. Ето и няколко акцента, на които трябва да се обърне по-сериозно внимание.

Поддръжка на градини, които допадат на всички

Когато поддържате двора у дома, можете да се съобразявате само и единствено със своите предпочитания и вкус. При оформлението на двора на едно заведение, обаче, трябва да имате предвид вкуса и на посетителите.

И тъй като всеки човек е индивидуален, единственото решение е градината да се оформи така, че да излъчва професионализъм и да си личи, че по нея е работила опитна ръка. Това със сигурност ще се възприеме добре от всеки.

Без избуяла растителност

Макар поддръжката на зелената площ на един ресторант да включва какво ли не, трябва да сте сигурни винаги за едно – че в градината няма и следа от избуяла растителност.

Именно оформянето на растенията и подкосяването на моравата трябва да са основен акцент, допълнени от премахването на изгнилите листа и клони и привеждането на растителността в приятен за окото вид.

Без опасни клони на дърветата

Подрязването на опасните клони на дърветата е много сложна задача, изпълнението на която има изключително много тънкости и особености. Освен това, от неопитното око трудно може да бъде забелязан един потенциално опасен клон.

Това е задача, която трябва винаги да се изпълнява само и единствено от професионални озеленители (вижте в UniGarden-bg.com), още повече, че тук става дума не само за вашата безопасност, но и за тази на гостите на ресторанта.

Лендскейпинг

Това е нещо, което ще допринесе допълнителна стойност на услугата, която вашето заведение предлага. Тик могат да се включват поставянето на скални късове, изграждане на езерца и подбирането на подходящите за случая растения.

Това не изисква много голяма инвестиция, но ще се изненадате колко голяма разлика може да има върху броя на посетителите и впечатленията на вашия ресторант преди и след това.

Категории: Хоби и още нещо

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *