Всеки един от нас поне веднъж е виждал снимки, направени от дронове. Качеството безспорно спира дъха, гледките са повече от прекрасни. След като види подобни гледки, то човек се замисля за собствено устройство, с което да прави подобни снимки. В тази статия ще обсъдим какви видове безпилотен летателен апарат може да срещнете и как да изберете подходящия за вас.

Дронове за начинаещи

В долния ценови сектор се намират дронове-играчки. Те са повече насочени към забавлението, отколкото към функциите. Техните команди са лесни за изпълнение и могат да се управляват със смартфон или дистанционно.

Времето за полет при този вид безпилотен летателен апарат е кратко. При някои модели може да бъде около 10 минути, при други дори под 5. Резервните части също са на достъпни цени. При някои модели можете да видите видеокамери, но качеството при тях е лошо.

Закупуването на такъв достъпен дрон от нисък ценови клас е чудесен вариант докато се научите да летите. Също така, няма да ви струва цяло състояние да го поправите, ако се случи някаква злополука.

Видове дронове на пазара

Дронове с камери

Те са специално проектиране за заснемане на изображения и следователно са по-скъпи като цена. Създадени са, за да осигурят постоянна стабилност на обектива и тяхната функция е да заснемат висококачествени видео клипове и статични изображения, отколкото да правят някакви номера във въздуха.

Често този безпилотен летателен апарат е снабден със карданен стабилизатор или гимбъл, чиято основна цел е да осигури панорама или накланяне на камерата. Тази система може да бъде електронна или пък да е физически, като се състои от двигатели и зъбни колела.

Стабилизациите позволяват на потребителите да заснемат красиви изображения, които да са същите като тези в документалните филми. При тези модели резервните части също са достъпни. Ако искате да имате високо HD качество на фотографиите и видеоклиповете заснети с дрон, то заложете на по-висок ценови клас.

При някои има дори опция за автономни полети, но за тях устройството трябва да бъде регистрирано във ГВА и пилотът да има възможност за постоянен контрол над дрона.

Състезателни дронове

С разрастването на света на дроновете, започват да се появяват и състезанията с тях. Състезателните модели са по-малки и тяхната основна цел е да дадат на пилотите скорост и маневреност. Повечето модели могат да се регулират в зависимост от предпочитанията на пилота.

Как да изберем своя дрон?

Тези безпилотни летателни апарати са чудесен избор за авантюристи, ентусиасти, професионални фотографи или аматьори. С тях можете да се забавлявате, да снимате уникални кадри, с които да се похвалите пред семейство или приятели, както и в социалните мрежи.

Най-важното нещо, което трябва да решите, е бюджетът си за дрон. Следващото нещо за уточняване е намерението ви да купите безпилотен летателен апарат. Тъй като това са индивидуални неща, то и изборът също е индивидуален. Все пак, от купувач до купувач има разлика.

Ако сте начинаещи в това начинание, то по-добре инвестирайте в евтин дрон, с който да разучите основните функции. След като свикнете с устройството, то може да инвестирате и в по-скъп модел.

На пазара можете да видите два ценови класа – евтини или скъпи. По-евтините са по-достъпни и имат простичко управление. По-скъпите модели разполагат със стойки за камери или пък система за видеонаблюдение, като по този начин можете да заснемете висококачествени изображения.

Не се притеснявайте за ремонта и намирането на вашите части. Повечето модели са с достъпни елементи, но цената варира. Колкото по-скъп е даден дрон, толкова и резервните му части ще  са на по-висока цена. Времето за летене също зависи от модела на дрона. Всички те са снабдени с батерии, но времето за полет зависи от модела на устройството. По-евтините летят по-кратко, докато тези от по-висок ценови клас са с по-мощни батерии и издържат часове наред полети.

Категории: Хоби и още нещо

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *