Преместването на пиано от една стая в друга изглежда проста и лесна работа. Но ако е необходимо пренасяне на пиано в нов апартамент или къща, този процес би бил труден без помощта на професионални хамали, които да са наясно важността на точната работа при пренасяне на музикални инструменти. Трудността се състои в теглото и размерите му, тъй като в някои случаи теглото на пианото достига 360 килограма. Поради това, пренасянето му трябва да се извършва особено внимателно, защото само една грешка на товарача може трайно да го повреди по някакъв начин.

Също така, при преместването на пиано от едно място на друго, често се налага да пренареждате други мебели, а понякога и да ги изхвърлите. В този процес не можете да се справите без професионалисти хамали. Специалистите от Хамалите бг ще извършат всичко по точен и бърз начин. Обръщайки се към техните услуги по пренасяне на пиано, ще се уверите в качеството на извършваната от тях работа. Цената на услугата  зависи от теглото на инструмента и разстоянието, на което трябва да бъде преместен.

Предимства при преместване на пиано с помощта на хамали:

  • Безопасно преместване на пианото – От Хамалите бг използват специални опаковъчни материали и оборудване за транспортиране на музикални инструменти. Това ще позволи безопасно да бъде пренесено пианото от апартамента, да го транспортират в колата. В колата музикалният инструмент ще бъде фиксиран със скоби.
  • Пренасяне на всякакви размери – При товарачите размерите и теглото на музикалния инструмент не са важни, затова пианото ще бъде пренесено възможно най-бързо и внимателно.
  • Поръчка на всякакъв брой товарачи – Размерът на товарачния екип зависи от няколко фактора – спешността на поръчката, нивото на сложност на задачата и вашите желания. Могат да бъдат изпратени при заявка от клиента определен брой хора. За фирма като Хамали бг основното е висококачествената работа с грижа за вещите на клиента и професионалната работа на техните служители.
  • Навременна работа – Колата с хамалския екип ще пристигне на място и навременно, извършвайки незабавно пренасянето на пиано. В новия ви дом ще бъде осигурено и бързото му разтоварване, разопаковане и поставяне на определеното и желано от вас място.
Пренасяне на пиано - как

Етапи по пренасяне на пиано:

Има няколко ключови момента, които трябва да се имат предвид при транспортиране на пиано. Първата стъпка е подготовката на  музикалния инструмент. По желание на клиента, преди започването на работа, пианото може да бъде опаковано със специални материали за защита от влага или механични повреди. За да се осъществи пренасянето на пианото са необходими двама души, които да работят с повдигащи колани. Но ако говорим за пиано с по-голямо тегло, ще е необходим екип от четирима души, за да вдигнат пианото от пода.

Такъв масивен инструмент трудно преминава през тесни стълби, които често се срещат в старите къщи. При преместване на по-тежко пиано е необходима специална кола, оборудвана с метални скоби и хидравличен асансьор. Инструментът се пренася директно в автомобила. Важно е товароносимостта на колата да отговаря на параметрите на пианото. Следващата стъпка е транспортирането на пианото до адреса на новото му местоположение. След разтоварването му, клиентът проверява целостта на инструмента и наличието или липсата на повреди по него.

Каква е цената за пренасяне на пиано?

Цената за транспортиране и пренасяне на пиано  се формира от следните фактори:

  • Разстоянието на транспортиране – Ако транспортирането се извършва в рамките на града, тогава транспортът ще бъде по-евтин;
  • От теглото и размерите на пианото – По-тежкия инструмент изисква повече време, усилия и брой товарачи;
  • От наличието на товарен асансьор за разтоварване/товарене – Ако в жилищната сграда където живеете има товарен асансьор с такъв размер, че вашият инструмент да се побере в него, тогава цената ще бъде минимална. Ако няма асансьор и инструментът трябва да се повдигне ръчно по стълбите, тогава се таксува пренасянето според брой изминат етаж;
Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *