Когато се заговори за стъклени плочки за баня, обикновено първи пред погледа ни се появяват онези масивни и елегантни гранитогресни плочи, които са толкова популярни и търсени през последните години (вижте на PRAKTIS.bg).

Също много голям интерес будят фаянсовите плочки, които макар да не са толкова скъпи като гранитогреса, всъщност са класика, която трудно може да бъде надмината в своите качества.

Има, обаче, и още един тип плочки, които вероятно ще се превърнат в хит през следващите години, тъй като интересът към тях нараства неимоверно много, а и как не, имайки предвид изключителните им качества.

Стъклени плочки за баня – какво представляват

Особено интересни напоследък са стъклени плочки за баня, които се радват на нарастваща популярност. По своята същност, те са малки по размер изпечени парчета стъкло, притежаващи много елегантна полупрозрачна гланцирана повърхност.

Несъмнено, онова, с което стъклените плочки печелят сърцата на хората, е красотата и многообразието им от цветове. Те се предлагат в широка гама от нюанси, форми и размери, а самата им текстура и усещане на допир могат да варират неимоверно много.

Как могат да се поставят

Има два основни начина, по които можете да инсталирате стъклените плочки за баня. Единият е да бъдат поставени по всички повърхности или например специално по стените, а другият е да се използват за да се постигне някаква специална мозайка или да се използват просто като акцент. 

За къде са най-подходящи стъклени плочки за баня

Макар да не са идеалното решение за пода на банята, стъклените плочки за баня са просто перфектни за стените, особено ако се поставят някъде около душа. Те мога да служат не само като цветен акцент, но и като основно покритие на тези зони в банята.

Независимо дали сте решили да ги използвате като цяло или само като акцент, стъклените плочки определено няма да оставят безразличен нито един човек, който има удоволствието да ги види.

Какви са предимствата им от практична гледна точка

Стъклените плочки имат изключително много предимства, като едно от тях е естетиката, начина по който те просто сияят, а и огромното им разнообразие, с което нито една компания за производство на фаянс или гранитогрес не може да се похвали.

Те, обаче, са и много практични, като са значително по-устойчиви на петна, мухъл и плесен, отколкото всеки други тип покритие. Стъклото е изключително лесно за почистване с обикновена сапунена вода, без да създава каквито и да било грижи на собствениците на дома.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *