Плочките могат да добавят стил и цвят във Вашата баня. Като се има предвид голямото разнообразие от опции в магазините за плочки за баня в Стара Загора, може да сте сигурни, че ще се намери по нещо за всеки вкус и бюджет. Въпреки следването на индивидуализъм и собствен стил, все пак е добре да се наблегне на безопасността, лесната за почисвтане повърхност и функционалността, когато става въпрос за плочки.

Облицовката с плочки е един от най-лесните начини за придаване на стил, като същевременно се постига добро ниво на практичност. Огромното разнообразие от модели, текстури, цветове и материали означава, че почти всяка идея може да бъде осъществена – от минималнистични, архитектурни стилове до създаване на по-уютна и традиционна атмосфера.

Според специалиститите в търговията с плочки за баня в Стара Загора от Баня Лукс обикновено, изборът се свежда до външният им вид, цената и нуждата от поддръжка. Естественият камък например ще трябва да се запечатва редовно, а стъклото не е удачен избор за подовете, защото е прекалено хлъзгаво.

Керамиката и порцеланът са най-добрият вариант, спрямо цена, лесно поставяне и съвместимост с подово отопление. Освен това се предлагат в огромна гама от налични модели и цветове в почти всеки магазин за плочки за баня. Разработването на мастилено-струйният печат ни осигури разнообразие от десени при керамичните и порцеланови модели, което Ви дава много вълнуващи възможности за дизайн.

Чрез плочките можете да добавите декоративни акценти в банята, независимо дали това означава създаване на функционална стена зад душа, например, или смесване и съчетаване на различни модели и / или цветове по стените и пода.

Обърнете внимание на плочките, които сте харесали за това влажно помещение, тъй като те трябва да съответстват на определени критерии. Предпочитайте по-големи размери (вместо мозаечни плочки). Те ще издържат по-дълго, защото е нужно по-малко варов разтвор за поставянето им. Избягвайте трудните за почистване текстурирани конструкции, които ще задържат мръсотия и пяна.

Плочки за баня в Стара Загора

Винаги вижте на живо плочките, които сте харесали. Не само цветовете могат да се различават от това, което виждате онлайн, но и качеството може да варира значително. Това, което изглежда като добра сделка в интернет, може да бъде крайно неподходящ и неиздръжлив избор.

Вместо това, ако разполагате с ограничени средства, работете пестеливо със скъпите плочки за акцент, или купете обикновени модели и вложете повече въображение, когато става въпрос за начини на полагане и цветове на фугите.

Какви тенденции следвате при облицовка на банята?

С популярността на сайтове като Pinterest и Houzz, хората се чувстват по-уверени в избора на цвят и се отдалечават от неутралното бежово, например. Друга тенденция е текстурата, която помага за осъществяването на интересни дизайнерски идеи, добавяйки функционалност, движение и топлина.

Мозайките вече не са толкова популярни, тъй като на почит са големите, едноцветни плочки. Те не само са по-практични, защото се използват по-малко фуги при поставянето им, но също така създават изчистен вид с вечна привлекателност. Затова, обърнете внимание на мащабните модели плочки за баня в Стара Загора.

Как може да се подобри дизайна на банята, чрез плочките?

Това се определя главно от оформлението на помещението. Например, можете да подчертаете функцията на зоната на душа, като облепите стената зад него с текстурирана или цветна плочка. Хоризонталните мозаечни граници, които обикалят помещението, са по-незабелижими.

Как да изберете плочки за баня в Стара Загора, ако разполагате с по-ограничен бюджет?

Лесно е! Купете керамични плочки вместо каменни, или порцеланови, имитиращи мрамор, вместо истински мраморни плочки. Наредете плочките в интересни модели, като рибена кост например, за да създадете нестандартен вид. Фугата се предлага в различни цветове, включително синьо, розово и зелено, така че можете да заложите на нещо различно от стандарното сиво или бяло. Ако се колебаете за идеите си, посъветвайте се със специалистите в магазините за плочки за баня в Стара Загора.

Какви са насоките, които трябва да се следват за облицовки на пода, особено в мокри помещения?

Първото нещо е да проверите дали избраните модели са подходящи за използване по пода. Някои материали са по-добри от други – например, порцеланът е по-твърд от керамиката, но има някои керамични модели, пригодени за подове. Някои материали пък като естествения камък, може да се наложи да бъдат запечатани. Не се препоръчва гланцово покритие за пода в банята, защото ще бъде доста хлъзгаво. Но се предлагат и антиплъзгащи уплътнители, които могат да се прилагат за всички видове плочки. Така че ако се влюбите в модел с гланцово покритие, имате опции. Попитайте консултантите в магазините, за да сте сигурни, че сте взели правилно решение.

Как да се поддържат плочките, за да изглеждат винаги добре?

Избягвайте белия варов разтвор, ако редовното почистване не Ви е по вкуса. Добре е да измивате с препарат плочките след всеки душ, за да не се натрупват налепи от сапун. Винаги предпочитайте по-тъмни фуги за по-лесна поддръжка.

Има ли други важни съображения, свързани с дизайна, за които трябва да се внимава?

Размерът на помещението е важен фактор, когато става въпрос за материали, тъй като някои от тях са по-дебели от други и могат да намалят наличното пространство. Ако банята Ви е с нисък таван, подова настилка, с дебелина 16 мм, вероятно няма да е добър вариант, особено ако имате и подово отопление. Шарените мраморни стенни плочки пък могат да намалят визуално ширината на пространството с приблизително 40-50 мм.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *