Подаръците са един от начините, чрез които можем да изразим своята обич и уважение и да доставим радост на близките си хора. Всеки подарък носи някакво послание. Поводите могат да бъдат най-различни – рожден ден, имен ден, Коледа, Нова година, Свети Валентин, годишнина и т.н. Важно е да умеем правилно да подбираме какво подаряваме, според това какъв е човека, какво харесва, какъв е поводът и какво искаме да кажем с подаръка си.

ПодаръкИма различни видове подаръци. С едни показваме уважение и признателност към скъп приятел или роднина, а други са по-лични, изразяващи обичта към половинката ни. От значение е и начинът, по който се поднасят те. Ефекта от добре замислената изненада и подарък винаги е по-добър, отколкото когато предварително кажем какво сме решили да подарим на човека. В определени ситуации и при подходящ повод  приятно усещане носи също когато има известна доза демонстративност, особено при жените. За тях е важно мъжът до тях да не се притеснява да изрази в подходящи моменти „пред света” своята любов.

Не е задължително винаги да има повод, за да зарадваме любимите си хора. Често точно тези непринудени и скромни подаръци се оценяват много повече и носят доста положителни емоции.  Достатъчно е да знаете какво би се харесало на партньора/партньорката ви. По този начин с нещо малко и на пръв поглед незначително бихте накарали човека до вас да се усмихне. Ако например половинката ви преминава през труден период, стрес в работата или има проблеми от каквото и да е естество, нищо не би ви струвало да се опитате да повдигнете поне за малко настроението й с някой дребен подарък, който носи хубаво послание.

Напоследък обаче ценностите и разбиранията на хората се измениха значително и то в не добра посока. Започна да се търси повече скъпия подарък, вместо „сърдечния  жест”. Факт е, че много от жените се интересуват  от материалното положение на мъжа, с когото са и дали той ще е способен да угоди на всички техни капризи. Много са и представителите на силния пол, които не желаят да вложат никакво старание, за да направят своите половинки щастливи.

Това обаче в никакъв случай не трябва да ни спира да търсим „правилният” човек – този, за когото си струва  да положим старание, да отделим време и който заслужава нашето внимание. Хората са казали – „Давай, за да получаваш!”. Не изисква много време, за да разбереш дали един човек е истински и стойностен. За такива хора е без значение колко е голям подаръкът и каква е цената му. Много по-важно е той да носи мило и сърдечно послание и да е поднесен по специален начин и с любов.

Например, вместо да купите на своята половинка букет от рози, за който ще платите 20, 30 или повече лева и който след седмица вече ще е увехнал и ще бъде изхвърлен, може да потърсите в най-близкия магазин за играчки плюшена роза , която би ви струвала по-малко. Тя ще носи много по-ценно послание – това цвете е символ на любовта и в случая, когато е плюшена никога няма да увехне, тоест показвате, че вашата любов никога няма да изстине.
Плюшена розаЗа хората, които по-трудно изразяват на глас това, което чувстват също има вариант. Купувате голяма картичка с достатъчно място за писане и казвате всичко онова, което ви се върти в главата всеки път, когато погледнете любимия си човек, а не успява да ви излезе от устата. Така половинката ви ще знае, колко много значи тя за вас и ще може да си припомня всеки път, когато забравяте да й го показвате.

Класика си остава романтичната вечеря на свещи – мил жест, с който бихте очаровали човека до себе си дори и само с факта, че сте се постарали достатъчно. Нужно е да отделите час-два да подредите красиво масата и да приготвите не голямо количество храна. Идея е и да завържете с превръзка очите на любимия/любимата и вие да я упътвате към мястото, което сте избрали, а то може да е както у дома, така и ако имате възможност, на плажа или на някоя красива поляна, където може да се импровизира с няколко възглавници, покривка, на която да се сложи храната и одеяло.
Винаги може да изненадате приятно и приятелите си, като съберете ваши общи снимки и ги направите на колаж на табло, тениска или каквото друго ви хрумне, като това отново не би ви струвало повече от 10-15 лева.

Това са едни прости примери за подаръци и жестове, с които можете да направите любимите си хора безкрайно щастливи, стига те да са готови да оценят старанието ви. Отделете малко време и с минимални средства, можете дори без повод  да радвате близките си. Дайте воля на въображението и креативността си!

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *