Лед лента е нещо, което успя да се наложи до такава степен в нашия съвременен бит, че на практика не можем да си представим вече ежедневието без това толкова скромно удобство.

Влизаме в кухнята да си направим кафе и хоп – лед лентата е пред нас. Правим си сандвичи и тя отново ни върши работа. Искаме вечерта да си сипем чаша вода, без да светваме всички лампи и тя отново е на разположение.

Не случайно даваме пример с кухнята, защото макар и това приспособление да се използва и в други помещения, то все пак намира най-голямо приложение именно в кухненската част и около кухненския плот.

Лед лента – създава изключително удобство при работа на кухненския плот

Лед лентите могат да са не само много естетични, но да са също така и изключително практични при инсталиране в кухнята. Те обикновено се поставят над кухненския гръб, под долния ръб на кухненските шкафове.

Те в позволяват да имат много по-добра видимост върху детайлите, когато подготвяте някаква храна за себе си, за семейството или за приятелите си, тъй като осветяват кухненския плот от по-нестандартен ъгъл.

Създават атмосфера

Лед лентите ви дават възможност да имате по-голям контрол върху количеството светлина, което използвате, ето защо те могат да създават приятна атмосфера, чувство на интимност и естетика във вашата кухня.

Използването на лед лента при всички положения ще направи тази част от дома ви много по-стилна и елегантна, а това ще направи вашия дом да изглежда по-скъп и което е по-важното – ще го направи по-специален за вас.

По-малък разход на енергия

Макар и тук да говорим са нещо сравнително дребно и консумиращо не толкова много енергия, каквото е осветлението в един дом, все пак трябва да кажем, че лед осветлението е винаги много по-икономично от стандартното такова.

Макар и само по себе си осветлението да не представлява голям разход на енергия, все пак подобни малки промени в нашето ежедневие биха могли да направят голяма разлика в крайния резултат.

Недостатъци на лед лента

Лед лентата има само предимства и един дребен недостатък. Той е, че при нужда от подмяна може да се наложи да повикате електротехник, тъй като тази задача е малко по-сложна от подмяната на обикновена крушка. И все пак, тези ленти траят много дълго, така че това не бива да ви тревожи.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *