1.Какво представлява и какви са ползите от лечението с кислород?
Отдавна ни е известно, че лечението на много области в човешкото тяло не може да се осъществи без подходящи нива на кислород в тъканите. Повечето заболявания и наранявания възникват на клетъчно ниво в тъканите и се задържат там. В много случай, като: проблеми с кръвообращението, незарастващи рани и инсулт, кислорода не може да достигне до увредената зона и естествените оздравителни способности на организма не могат да функционират правилно. Чрез тази терапия се осигурява допълнително количество кислород с минимални странични ефекти.

Кислородната терапия подобрява качеството на живот на пациентите в много области, в които стандартната медицина не дава добри резултати. При състояния, като: инсулт, аутизъм, церебрална парализа, наранявания на главата и хронична умора лечението с кислород бележи сериозни успехи и се отразява благоприятно на организма.

HBO център

2. Как и къде се осъществява Хипербарната кислородна терапия?
Тя се извършва в специални барокамери, като специалистите имат възможност да следят отблизо пациента и да разговарят с него. Пациентите в камерата могат да слушат музика, да гледат филм или просто да си почиват докато вдишват 100% чист кислород. Подобни барокамери за такава терапия има в различни медицински центрове в страната.

3. Как пациентите трябва да се подготвят при лечение с кислород?
В камерата пациентите трябва да носят дрехи от чист памук. Не са позволени: парфюми, козметика, препарати за коса, дезодоранти, перуки или бижута. Лекарят задължително трябва да бъде уведомен, ако пациентът приема лекарства, включително и такива без рецепта, а пациентът трябва да бъде посъветван да не приема алкохол или газирани напитки в продължение на 4 часа преди лечението. Освен това пациента трябва да се откаже от тютюнопушенето и от други изделия с тютюн по време на лечението, тъй като те пречат на способността на организма да транспортира кислород.

4. Каква информация специалиста е добре да знае за пациентите преди лечението с кислород?
Добре е преди прилагането на кислородната терапия да споделите с лекаря следната информация:

  • Ако имате настинка или симптоми на грип, повишена температура, болки в синусите или запушен нос.
  • Ако мислите, че сте бременна
  • Ако има промяна в лекарствата, които приемате
  • Ако сте пропуснали хранене преди лечението с терапията
  • Ако сте диабетик и не сте приели инсулин преди лечението
  • Ако имате някакви притеснения или тревожност

Лечение с кислород

5. Има ли някакви странични ефекти?
Макар и малко все пак има някои странични ефекти като най-честия риск при провеждане на лечение с кислород е баротравма на ушите и синусите, причинена от промяната в налягането. За да се намали този риск на пациентите се показват техники за отпушване на ушите по време на компресия. При някои пациенти може да се появи промяна в зрението им, която отшумява след приключване на терапията. Друга рядка нежелана реакция е кислородна токсичност, която е предизвикана от прилагането на твърде много кислород.

6. Как терапията помага при мозъчна травма или инсулт?
Когато клетките в мозъка умират в следствие на травма или липса на кислород, течовете от кръвната плазма около мозъчната тъкан причиняват подуване и така пречат на притока на кръв. Тези иначе нормално функциониращи клетки стават пасивни, защото до тях не достига необходимото количество кислород. Чрез прилагането на кислородната терапия се повишава нивото на кислород в кръвната плазма, което лекува повредените стени на капилярите, предотвратява се изтичането на плазмата и се намалява отока. Като се намали отока, притокът на кръв може да бъде възстановен до увредените тъкани и по този начин те ще имат потенциал да функционират отново.

7. Как са насочени пациентите, към лечение с кислород?
Към подобно лечение много от пациентите са се насочили сами или по препоръка на лекуващия ги лекар.

Сега след като получихте отговор на всички тези въпроси, които са ви минавали на ум можете спокойно да се консултирате с вашия лекар и да си запишете час за терапия в HBO Medical Support Center, както и да откриете още допълнителна информация на http://hbo-center.com/.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *