Всеки е вижда в двора на къщата на село, във вилата, а дори понякога и в градската къща, цял куп железарии, много от които са стари и непотребни вещи, останали от дядо ви или от вашия баща, който има навика да си майстори нещо.

Когато тези метални отломки не се хвърлят на момента, те постепенно се натрупват. Събират се някой и друг стар винкел от работилничката в двора, стари корозирали пирони, повредени инструменти, както и части от любимия дядов стар мотор или велосипед.

Тези непотребни вещи не само ни лишават от ценно пространство, но всъщност малцина се замислят, че тези ненужни метални останки могат да се превърнат в източник на неочакван доход.

Черни метали за скрап – към кого да се обърнем

Някога в градовете имаше цял куп пунктове за вторични суровини, където хората носеха метал, хартия, стъкло и какво ли още не. В наши дни такива няма почти никъде, а металните отпадъци струват все така скъпа, че дори и повече.

Ако сте в град София, можете да разгледате в KolaZaSkrap.bg, където ще научите дали можете да спечелите нещо от останките от различни стари метални предмети, които имате у дома.

Обикновено, повечето метални отпадъци могат да бъдат изкупени и заплатени доста щедро, а вие ще останете много доволни от това, че сте спечелили някой лев срещу възможността да разчистите стария двор.

Железарии – особено полезни за вас ако имате работилница или сервиз

Макар че всяка къща може да събере цял куп непотребно старо желязо, подобни места за рециклиране и изкупуване на черни метали и отпадъци могат да бъдат за вас сериозен източник на доход всеки месец, ако имате сервиз или работилница.

Независимо дали ремонтирате автомобили, някакви електродомакински уреди или нещо друго, железарии при вас най-вероятно се трупат дори и по-бързо, отколкото ви се иска.

Ако веднъж месечно носите всички метални отпадъци и акумулатори за вторични суровини, тогава ще можете да припечелвате добре, без дори да се стараете за това, като просто давате ненужните черни метали за скрап.

А какво да правите ако се е натрупал повече метален отпадък? Ако количеството е твърде голямо, тогава просто трябва да се свържете с фирмата за рециклиране на метал и да уговорите от къде да бъдат извозени металните отпадъци.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *