На въпроса кои са най-добрите етерични масла за поставяне в дифузер, трудно може да се даде конкретен отговор. Причината за това е, че всяко масло си има своите уникални качества, които съответстват на различни поводи и на различни типове хора.

Така например, ако един продукт е подходящ за поставяне у дома, това съвсем не означава, че същият е подходящ и за работното място. Офисът идва със своите особености и уникални нужди, където най-ценните качества са будност, бързо вземане на решения, бодрост и кондиция за работа.

Етерични масла и дифузери от Pranarom.bg

Етерични масла, които подобряват яснотата и фокуса при работа

На работното място може да се постави дифузер за етерично масло и това би могло да има много добър ефект върху работата на служителите. Въпросът е да се избере нещо, което ще подобри яснотата на съзнанието и способността за фокусиране при работа. Всеки добър мениджър би трябвало да познава колектива си, и да избере правилния аромат.

Някои от етеричните масла изострят вниманието и спомагат за усещането за бодрост. Това ги прави подходящи за работното място, където е нужна повече концентрация и фокус за по-качественото справяне с отговорностите и задълженията.

Етерични масла, с които ще заредите дифузера във фирмата могат да бъдат най-различни, като при всички случаи ще намерите нещо, което да е удачно за този повод. Там можете да използвате етерични масла като мента, кардамон и лайм, които са много ефективни в тази насока и които ще бъдат добре възприети от служителите.

Помагат и по други начини

Добрият подбор на етеричните масла, с които да заредите дифузера на работното място могат да помогнат и по много други начини.

Според някои експерти в областта на психологията, някои аромати правят хората по-лесно адаптивни към промените в начина на живот и свикването съответно – по-лесни за свикване динамичните обстоятелства на работното място.

Друга неочаквана полза от дифузерите с етерични масла (можете да разгледате за чудесни идеи в Pranarom.bg) е възможността им да въздействат чрез повишаване на настроението.

Това ще накара хората несъзнателно да изпитват желание да се върнат на работа и ще го правят с голямо удоволствие, без дори да осъзнават, че приятното ухание в офиса има пръст в това.

Разбира се, редно е да се каже и това, че все пак хората имат нужда и от други стимули (почивки, възнаграждение и т.н.), като приятният аромат далеч не е достатъчен за да компенсира всичко друго.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *