Beauty of Joseon е марка корейска козметика с продуктови линии, вдъхновени от природата. Създадена е през 2017 година и от тогава до днес стремежът на компанията е да предлага натурални и щадящи продукти, които откликват на конкретни нужди на клиентите съобразно специфичния им тип кожа.

Експертите на Beauty of Joseon търсят вдъхновение в традиционните природни съставки, чиято лечебна сила е позната и използвана в източния свят от векове. Продуктовите линии с характерни за Корейския полуостров култури като женшен, корейски сливи, ориз и зелен чай, хидратират и озаряват кожата на лицето, правят я по-млада и сияйна.

Продуктите с ориз на Beauty of Joseon подхранват кожата

Зърнената култура е в основата на здравословния начин на живот в Корея. Прехраната на всички корейски семейства години наред се е осъществявала предимно с ориз, който присъства на трапезата сутрин, обед и вечер. Отглеждането му е трудоемко, тъй като засаждането се извършва ръчно, но на Корейския полуостров никой не се плаши от труд.

Постепенно корейците осъзнават, че оризът е изключително полезен не само за прехрана, но и за поддържане на здравия и свеж вид на кожата. Хората използвали като тоник водата, в която са измили ориза за приготвяне на ястия.

Beauty of Joseon

След това нанасяли върху лицето си мед като маска. Използвали билкови екстракти за освежаване и поддържане сияйния вид на кожата, а с парченца краставици премахвали отоците. Зърнена пудра била техният естествен ексфолиант за премахване на слоеве мъртва или загрубяла кожа.

Полезните свойства на ориза са ценени и днес от експертите на Beauty of Joseon, които използват активно традиционната култура при разработване на съвременни козметични линии за суха и чувствителна кожа.

Продуктите на Beauty of Joseon обогатени с оризови трици успокояват, подхранват и озаряват кожата, тъй като са богати на аминокиселини и минерали.

Beauty of Joseon използва лечебната сила на зеления чай за красотата на кожата

Хората на Корейския полуостров познават полезните свойства на зеления чай от преди 5000 години. Зеленият чай действа тонизиращо, освежава и енергизира.

Той е полезен, тъй като има силата да понижава кръвното налягане, въздейства благотворно на храносмилането и добрата обмяна на веществата в организма. Полезните свойства на зеления чай са незаменими в стремежа към здравословен начин на живот и сияйна кожа.

Продуктите със зелен чай на Beauty of Joseon въздействат благотворно на раздразнена, чувствителна или увредена от слънцето кожа, тъй като притежават успокояващ и хидратиращ ефект.

От BoJ са убедени, че външната красота е свързана с постигането на вътрешен мир, хармония и баланс. С продуктите си марката за корейска козметика насърчава завръщанети към корените, традициите и истински стойностните неща в живота.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *