Пролетта чука вече на нашата врата и ние казваме „Сбогом“ на зимата за цели 6 месеца. И преди да се осъзнаете времето ще се затопли и точно сега е момента да помислите за вашата кожа, която доста се е изсушила след дългата зима. Сухата кожа може да ви причини доста дискомфорт, белене, лющене, напукване, зачервяване и сърбеж. В редки случаи това може да доведе до екзема. Затова е желателно да използвате професионална козметика, с която да хидратирате вашата кожа.
Ето няколко съвета, които биха ви помогнали да съживите и успокоите вашата изсушена от зимата кожа.

Погрижете се за хидратацията на вашия организъм

В човешкото тяло има 50-65% вода. И сигурно си мислите, че това е достатъчно кожата ви да бъде добре хидратирана, но това съвсем не е така. Когато поддържате тялото си добре хидратирано отвън и отвътре ще донесете много ползи за него, включително и за вашата кожа.

Ето няколко начина да поддържате добра хидратация на вашето тяло.

 • Пийте много вода
 • Яжте пресни плодове и зеленчуци
 • Яжте здравословни мазнини
 • Обърнете гръб на солените и пържените храни
 • Вземайте хранителни добавки
 • Използвайте професионална козметика за суха кожа с хидратиращ ефект

Използвайте овлажнители

Един от начините да се избавите от сухата кожа е да използвате овлажнители. Важен е видът на овлажняващия крем и неговата ефективност за вашата кожа. Овлажнителите на маслена основа са по-ефективни и по-издръжливи от кремовете и помагат за задържането на влагата в кожата ви. Независимо от вида на хидратанта е добре да се внимава, за да не се прехидратира кожата ви и да се запушат нейните пори.

Суха и дехидратирана кожа

Най-доброто време за нанасяна на професионална козметика с овлажнител ефект е:

 • След душ или вана
 • След измиване на ръцете и лицето

Добавете влажност във вашия дом

Чудите се защо кожата ви става суха през зимата? Това се дължи на липсата на влажност на въздуха във вашия дом и неговото изсушаване от изкуствените отоплители. Добре е да поставите овлажнители за въздуха във вашия дом, като започнете от спалнята.

Избягвайте прекомерното къпане

На вас сигурно ви звучи иронично, че честото вземане на душ и стоене във ваната е причина за изсушаването на кожата ви, но това действително е така. Докато се къпете вие премахвате не само микробите и мръсотията натрупани в ежедневието, но и натуралните масла, които покриват и овлажняват вашата кожа.

Разбира се, че няма как да избегнете къпането напълно, но можете да ограничите неговото вредно въздействие върху кожата ви, като:

 • Използвайте топла, а не гореща вода
 • Ограничете времето на всеки душ или вана – 10-15 мин.
 • Избягвайте антибактериални сапуни, парфюмирани сапуни и продукти за грижа за кожата съдържащи алкохол.
 • Винаги след баня използвате професионална козметика за суха кожа с хидратиращо действие.

Последната точка в особено важно, за да запазите влагата в кожата си. Ако не разполагате с необходимите професионални хидратиращи продукти, можете да ги откриете на http://beautyforce.bg/тип-кожа/суха-дехидратирана-кожа.

Облеклото ви

Уверете се, че сте облечени подходящо, когато излизате навън. Докато времето започне да се затопля вашата кожа ще е все още уязвима от вятъра и студа, които ще я лишат от влага и  ще доведат до неравномерен тен. Носете с яке с вас и предпазвайте кожата си от вятъра и студа.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *