Абонаментното поддържане на градината е една доста непозната услуга, поне за повечето хора. Тя действително има по-специфичен характер и съвсем не е необходима на абсолютно всеки човек. Ако имате съвсем малък и семпъл двор, без проблем и без особено много усилия ще можете да го поддържате и сами. Но това не винаги е толкова лесно, колкото може да изглежда.

Кога е добра идея да се възползваме от абонаментното поддържане на градината?

Абонаментно озеленяване на градината

Има някои ситуации, в които фирмите за озеленяване могат да ви предложат абонаментна услуга. От нея можете да се възползвате с цел да облекчите себе си, да постигнете по-добър естетичен резултат, а също така и за да положите грижи за по-капризни видове. Ето какви са основните ситуации, в които е добре да потърсите тази услуга:

– При по-големи дворове

В определени случаи наличието на по-голяма площ може да изисква да оставите двора си в ръцете на фирма, която периодични и за не много висока сума може да го поддържа в прилично и приветливо състояние.

– Ако не разполагате с време

Ако имате по-малко налично време, в което да се занимавате с грижите около своя двор, тогава можете да потърсите конкретна пакетна услуга, която да ви удовлетворява. Можете да подберете конкретно само едно или друго нещо, което искате да се прави с двора ви. Това може да е само поливане и наторяване или подстригване на моравата, на живия плет и така нататък.

– Специфични видове растения

Може да бъде добре да се възползвате от абонаментното почистване също така и ако в двора си имате по-трудни за поддържане видове растения. Някои по-екзотични или претенциозни видове действително могат да ви създадат куп главоболия. Фирмите за абонаментно поддържане могат периодично да изпращат опитни специалисти, които да обърнат внимание на това.

– При хотели, вили и ресторанти

При хотели, вили, ресторанти и други места с прилежащи градини може да се окаже много по-изгодно да ангажирате фирма за поддържането на двора, отколкото да наемате конкретен човек, който да се занимава постоянно с това. Нуждите на градината са конкретни и не е необходимо някой постоянно да стои на разположение.

– При специално оформени градини

Ако градината притежава специален дизайн и ако за целта е необходимо да се обърне по-голямо внимание и поддръжка, вие няма как да не сте забелязали, че сами ви е трудно да я поддържате. Ако например сте оформили малко езерце, декоративни елементи с различни видове тревисти растения и храсти, това може да е много естетично, не е лесно за поддръжка. При този тип градини е добре да се възползвате от услугите на някой, който знае какво прави.

– При проблемна почва

Някои райони имат много бедна и проблемна почвена настилка, при която не виреят много видове растения. В случаи от този сорт можете да решите проблема ако се възползвате от услугите на фирма, която чрез специална абонаментна програма да включи услугите, от които желаете да се възползвате.

Недостатъци

Трудно е да говорим за недостатъци при абонаментно поддържане на градината, но ако има такъв, то това е може би разходът на средства в случаите, в които можете да поддържате двора си и сами. Освен това, абонаментната поддръжка предполага, че ще получите дадена услуга през определен период от време, дори и ако нямате нужда в момента от нея.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *