Голяма част от живота ни е обвързан с това да имаме достъп до вода, това е белегът на модерната цивилизация, свикнали сме с този лукс, та дори не се замисляме за него. Това е така докато не се установи проблем в системата и не ни се наложи да извикаме водопроводчик, за да ни помогне.

3 неща, които трябва да знаете за вашата водопроводна система

ВиК инсталациите са сложна система от тръби, помпи и съотношения между точното налягане – изграждането на такава изисква опит и правилните инструменти. Черпейки от тези си знание, един професионален водопроводчик ще е способен и да отстрани проблем във вече налична ВиК система.

Намалява налягането

Един признаците за теч е намалялото налягане на водата, това най-често се забелязва при топлата вода, тъй като разликата в температура между външната и вътрешната част на тръбата създава стрес. Въпреки, че производителите на тръби за топла вода взимат предвид тази разлика, не са малко случаите на провал точно в тази част от вашата ВиК инсталация.

Разбира се може да установите проблем и при студената вода, като причината за слабо налягане не е гаранция за теч. Това ви дава повод за съмнение в проблем при щранговете или в абонатната станция.

Вместо да се чудите е най-добре да се консултирате с професионален водопроводчик, чийто ВиК услуги можете да намерите на ViK-Sofia.eu. Това е фирма, която дава гаранция за своята работа!

ВиК услуги София цени

Има мокри петна по вътрешните стени

Мокри петна по външните стени могат да бъдат обяснение с проблем в мазилката на фасадата, но влага на вътрешните стени, където минават тръби, е явен признак за проблем в системата. Има голяма вероятност да има теч, като точното му място може да се локализира спрямо позиционирането на водната инсталация.

За изяснение на мястото един професионалист ще разчита на инструменти и опит, като снема вероятността за грешка значително. Лаик или неопитен водопроводчик може да направи грешна диагноза и да забави процесът ненужно –  за това при наемане се уверете, че са компетентни – истинските професионалисти имат сертификат за специализация.

Водата идва бавно

Когато водата от топлото или студеното кранче идва бавно, това може да означава проблем в системата, като този признак не е гаранция за теч, но може и да сочи към такъв. За да сте сигурни, е добре да се обърнете към съответните професионалисти, за да си спестите щети и по нататъшни главоболия. Цената на една такава услуга напълно си заслужава, тъй като не само получавате гаранция за ефикасност и качество, но и за добре свършена работа. Освен това водопроводчик с опит може да предотврати последвали проблеми от неефикасна система. Важно е след това да подсушите и почистите добре дома си, за да предовратите образуване на мухъл и прочее.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *