Ръцете са важна част от нашето тяло. С тях се здрависваме, с тях общуваме, чрез тях установяваме контакт. Затова трябва винаги да изглеждат добре. А пръстените са бижута, които допълват тяхната визия.
Съществува разнообразие от предлагани пръстени на пазара в България. Те се различават по материала, от който са направени – метални, като може да бъдат златни, сребърни или стоманени също така по формата, вида на изработката, разнообразния дизайн и украшенията по пръстените. Такива пръстени могат да се намерят в редица бижутерии.

В последно време има голямо разнообразие от пръстени в Интернет. Онлайн бижутериите набират все по-висока скорост, като в момента в България действат над 50 такива бижутерии. Всяка от тях предлага разнообразни бижута, като основно се набляга на колиетата и гривните. През последната година обаче, на пазара се откроиха няколко бижутерии, които се опитват да предлагат максимално голямо разнообразие и ниски цени за българските потребители. Точно тези бижутерии предлагат и най-големите колекции от пръстени онлайн. В момента не липсват сайтове от които да можете да закупите пръстени изработени от всякакви материали и за всякакви поводи.

пръстените

Един особен вид пръстен, брачната халка, например, е прието да е златен, като златото може да бъде бяло или жълто, а в много редки случаи материалът се избира според субективните предпочитания на младоженците. Формите на тези бижута наистина са многобройни, осигуряващи модели за всеки вкус. Има значение пръстът и ръката, на които сме избрали да носим бижу. Приемащата ръка – лявата, е подвластна на Ин, а даващата – дясната, на Ян. Ако сме в готовност да изберем лявата, означава, че приемаме качества и енергия от околния свят, а дясната – че даваме енергия, основана на творчеството и динамиката. Интересна е символиката на отделните пръсти. Показалецът, покровителствуван от Юпитер, е знак за лидерство, амбиция, мотивация и самочувствие. Средният пръст, имащ връзка с планетата Сатурн, е балансът, коректността и справедливостта в човешките отношения. Безименният пръст е най-предпочитаният за носене на такъв вид бижутерия. Олицетворяващ Аполон, той ни въвлича в творчеството, красотата, оптимизма. Приема се, че той е връзката ни със сърцето. Кутрето, свързвано с първата планета, Меркурий, отразява комуникативността ни. Горделивите и самоизтъкващите се личности, предпочитат на слагат пръстените си на палеца. Не са редки и случаите, в които се носят по много пръстени на една ръка, на двете, или дори по няколко на един пръст. Това може би означава разкрепостеност, мегаломания или желание за привличане на повече внимание. Други предпочитат пръстени на краката през лятото. Разни хора, разни предпочитания, и това си е тяхно право.
Пръстените са и вид способ за визуална промяна на пръстите. Например, ако искаме те да изглеждат оптично по-дълги, избираме по-удължени и по-тесни. Пръстени с камъни напомнят за лунички, а вдлъбнати – за тръпчинки.
Многообразието от пръстени на пазара прави изборът ни изключително труден. Възможно е да закупим пръстени от редица места, като основни си остават търговските центрове, моловете и официалните магазини на световно известните бижутерии.

Пръстените са важни бижута, защото красят забелязваща се част от тялото ни – ръцете. Не се колебайте, изберете своя и без съмнение ще изглеждате страхотно!

Категории: Хоби и още нещо

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *