Качили сте много готино клипче, но то има изключително малко гледания. Защо се получава така? Как другите правят по хиляди гледания в рамките на 1 час, а Вашия материал бива гледан толкова пъти, но за цялата година? Отговорът е много прост! В интернет ежеминутно се качват хиляди клипчета и ако наистина не качите нещо уникално, неповторимо и негледано до момента е почти невъзможно да се преборите с тяхната конкуренция.

Клиповете, които събират по десетки хиляди, дори милиони гледания се качват от достатъчно известни потребители, които имат своите фенове в самия сайт. Може би сте забелязали в интернет, че има един бутон „Абониране“. След като го натиснете Вие автоматично ставате „последовател“ на дадения потребител. По този начин ще получавате известия за всеки един нов клип, който бива качен от него.

Социални мрежи

Това обаче, е само един от начините, с които можете да увеличите гледаемостта клипчетата, които качвате. Може би сте забелязали, че повечето от т.нар. „влогъри“ разполагат със собствена фейсбук, туитър, Гугъл+ страница или профил, чрез които споделят своите клипчета. За целта обаче, трябва да имате достатъчно добре развита страница или профил, които да се следят от много хора. Все пак всеки може да си направи такива, но ако те не бъдат харесвани или следени от никой, се губи смисъла от тях.

Сайтове/Форуми

Ако разполагате със собствен сайт или блог, то също може да го използвате като инструмент за повишаване на гледаемостта на клипчетата, които сте качили във vbox7, YouTube или друг видео портал. Дори да не разполагате с такива може „културно“ да наспамите някой форум с линкове към Вашите видеоклипчета. Под „културно“ имам предвид не просто да поставите линка и поставите един надпис „Гледай“; „Много смях“ или нещо от типа!

Клипчета

Постарайте се да привлечете вниманието на хората. Повечето от потребителите могат да различават спамърите и аз като един от тях Ви споделям, че директно пропускам подобни „неизвестни“ линкове. Добре е да оформите някаква дискусия около въпросното клипче. Така ще привлечете вниманието на останалите потребители върху него и ще достигне до много повече хора.

Скриптове/Програми/Инструменти

Съществуват скриптове, програми, инструменти или както искате ги наречете, които автоматично променят броя гледания на даден клип. Случвало ли Ви се е да кликнете на даден линк от фейсбук и след това да си погледнете профила и да установите, че сте незнайно как сте харесали дадена страница? Тези скриптове работят на същия принцип. Само че вместо скрит бутон „Харесва ми“ има линк към въпросното видеоклипче!

Качвайте интересни клипчета

Това е най-бавния, но за сметка на това най-ефикасния метод за събиране на повече гледания. Бъдете сигурни, че ако качвате достатъчно интересни клипчета , които да се харесват от хората, то неминуемо един ден ще се доредите до „известните потребители“.

Повечето от световноизвестните влогъри например са започнали да правят клипчета просто на шега. С течение на времето обаче, те започват да набират огромна популярност и дори някои от тях в момента изкарват хиляди долари от тях!

Така че не подценявайте силата на интернет и от личен опит мога да Ви споделя, че в мрежата може да изкарате пари отвсякъде, стига да знаете как да го направите!

Категории: Хоби и още нещо

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *