Да бъдеш или да не бъдеш… гъзар? Това е въпроса, който даде идеята за експеримента наречен „Кога ще ми изчезнат капачките?

Накратко: в шоурума на Пежо предлагаха иновационна добавка за масло. Не беше особенно евтина, но пък презентацията беше доста убедителна. Така се сдобих с две тубички от добавката.
Все още не е изпробвана. На пролет ще се сменя маслото и тогава чак ще мога да споделя преки впечатления. Както и да е. Интересното тук, е че от Пежо подариха към добавката пакет, с ключодържател и капачки за винтилите на гумите.
Пежо

Ключодържателя веднага зае почитно място при ключовете ми. По-интересното в случая бяха капачките.

По една или друга причина досега винаги съм имал най-различни капачки. В повечето случаи бяха еденични бройки с колекционерска стойност.

Капачки 1Маркови

Капачки 2
Големи

Капачки 3
Малки

Капачки 4
Шантави

Винаги съм им се радвал, но никога не съм се осмелявал да ги поставя. Хем ще са красиви, хем оригинални, хем ще им се радвам… но пък и едва ли ще се задържат дълго време на местата си.

Пежо

И така се роди идеята да проследя колко дълго ще издържат капачките на местата си. Вярно, колата е гаражна, но ще се опитвам да описвам всеки път, когато е оставяна на открито.

  • На 7-ми Септември, вечерта, капачките бяха поставени на винтилите и внимателно натегнати с ключ 10.

До момента е имало три „разходки“ на колата, но без престой, затова няма да ги описвам.

  • На 17-ти Септември колата беше паркирана пред входа на РПУ за близо три часа. Учудващо – капачките бяха по местата си и след това!
  • На 23-ти Септември колата беше паркирана на открито, пред автомивка, близо до оживено кафене. Забелязах „странни субекти“ да се навъртат покрай колата в продължение на над 30 минути (докато бях във въпросното кафене). Дори имаха наглостта да се подпрат на страничните врати и неколкократно се навеждаха „да се завържат“. Изглежда обаче забелязаха, че ги наблюдавам и когато се върнах при колата видях, че и четирите капачки си бяха по местата. 😉
  • На 28-ми Септември колата потегля за Ивайловград. За около седмица се очертава да е или на път, или в гараж. Надявам се, че няма да има липси.

Експеримента продължава… 😉

EDIT: 30.12.2013

Експериментът приключи сравнително успешно. Откраднаха ми само 2 капачки и то за цяла една година. Обещал съм един линк на тема логистика.

Категории: Хоби и още нещо

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *