Един от най-хубавите дни в живота на всяко дете несъмнено е неговият рожден ден. Това са тези скъпоценни 24 часа, в които малкият принц или принцеса не престават да получават подаръци, поднесени от приятели в училище или детската градина, баби, дядовци, лели, чичовци, приятели на мама, по-големи братя и сестри и т.н. Разбира се, няма как да пропуснем да споменем, че всяко едно детско парти е свързано с не малка инвестиция. Ако не разполагате с достатъчно средства, които да вложите в организацията на празненството,  то в текста по-долу ще прочетете няколко съвета, относно това как да създадем не скъпо, а скъпоценно парти за рожденика в семейството.

Не са малко майките, които имат повече от 1 дете. Тогава настъпва и трудният момент, обхващащ изцяло финансовото положение на семейството. Едно детско парти почти винаги варира в порядъка между 300 – 400 лева. Със сигурност рожденият ден на детето ви струва повече от колкото вашия. Да не говорим за онези колосални партита, които започват в някой детски клуб, продължават в мола и завършват в някой кът, отрупан с атракциони, подходящи за деца на всяка възраст.

Не забравяйте, че дните след рождения ден също са важни. Пресметнете добре своя месечен бюджет, така че да успеете да покриете сметки, които те първа предстоят. Не пропускайте да помислите какво най-много би изненадало вашето дете на празника му. Не винаги желанията на малките момченца или момиченца са свързани с харчене на много средства.

Грешки, които мама не бива да пропуска при организиране на парти

Увеличаването на харчовете е неразривно свързано с нарастване броя на гостите. Една от основните грешки, които мама допуска при организиране на партито, е да кани своите приятелки и техните деца. Често забравяме, че детето ни не е в една компания с децата на най-близките дами в обкръжението ни, но все пак не пропускаме да ги прибавим към списъка с гости. Ако рожденикът в семейството ви не държи на присъствието на отрочето на вашата близка приятелка, просто не му отправяйте покана.

Евтино детско парти

Зарежете куртоазията и канете единствено хора, които вашето дете държи да присъстват на неговото парти. Голяма част от майките смятат за редно да поканят всички деца, на чиито рожден ден и те са присъствали. Не забравяйте, че в името на бюджета понякога се налага да правите компромиси.

Не бъдете от този тип родители, обичащи да се съревновават с останалите майки и бащи. Ако на последния рожден ден, на който сте били поканени, е имало клоун и маймунка, то това не значи, че на празника на вашето дете трябва да наемете слон и цирков артист.

Факт е, че повечето майки, в старанието си да се представят подобаващо пред най-близките си хора, поръчват огромни количества храна, която после се налага те и семействата им да дояждат седмици наред. За да не хвърляте тонове храна, тоест пари, то не прекалявайте с количествата, поръчани за рождения ден.

Съвети за добра парти организация

Има деца, които никак не са привърженици на партитата, състоящи се от огромен брой гости. Преди да се заемете с подготовката, разговаряйте със своето дете и проучете какво си представя то за предстоящия му рожден ден. Ако подрастващото ви момченце или момиченце обича в компанията му да присъстват не повече от 4 – 5 деца, то не е нужно да се изхвърляте пред останалите майки, плащайки купища пари за нещо излишно.

Ако включвате детето си в организирането на партито, то бихте могли да спестите средства от покупка на неща, за които то дори не е чувало преди това. За какво е нужно да инвестирате в нещо, което не ще зарадва вашия наследник. Ако не разполагате с достатъчно средства, винаги можете да се възползвате от теглене на бърз заем. Обмислете го добре и се уверете, че в бъдеще бихте могли да обслужвате кредита си.

Ако искате да спестите още малко средства, то ние ви съветваме да приготвите лично сладкишите, кейковете, шоколадовите мъфини, а дори и самата торта. Поканете и бъдещия рожденик като ваш помощник готвач и се забавлявайте взаимно, докато спестявате средства.

Не са малко онези майки, които се впускат в организиране на огромни партита, с присъстващи на тях десетки гости, а рожденикът е на не повече от 3 – годишна възраст. Нашият съвет е да зарежете едномесечните приготовления за парти за рожден ден, преди детето ви да е навършило минимум 3 годинки. Освен това, децата в ранна възраст лесно се стресират от присъствието на много непознати личности.

Ако сте решили да организирате празника на детето си, насочете се към резервиране на детски кът, заведение, било то сладкарница, пицария или друго вид обществено място. Така си спестявате чистене и готвене от сутрин до вечер.

Не винаги човек разполага със средства, които да вложи в организиране на празника на своето дете. В такива моменти разумно е да се обърнем към услугите на небанковите кредитни дружества, отпускащи бързи кредити по интернет, например. Сред фирмите кредитори ще откриете и такива, чиито пръв кредит е с 0% лихва – чудесна възможност да реализирате плановете си и да сбъднете мечтите на своето дете.

Категории: Хоби и още нещо

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *