Училището не трябва да е тема, която да смрачава и натъжава ежедневието на децата. Много хора осъзнават липсата му едва, когато вече са пораснали и не се налага да посещават училище. Уви, животът преминава твърде бързо и е добре да се наслаждаваме на всеки миг от него.

Дали намирате и вие училището за трудно, скучно или просто стряскащо, можете да се научите да правите някои неща лесно и приятно, а всеки ден в училище да бъде по-забавен от предходния. Научете някои конкретни стратегии за приемане на училището по-лесно и забавно, последвайте една част от съветите на специалисти, педагози и психоаналитици и направете всеки миг по-щастлив. До голяма степен за това помагат чисточовешките взаимоотношения и дела, а понякога и материалната страна оказва своето влияние. Ето, защо съвместното им съчетаване е чудесен начин да се преборите с неудобствата, дори в училищната среда.

Да се насладим на училището 1

Създаване на приятелства – намерете нови приятели в училище. Дори да сте сменили школото и да не познавате никой от новото училище може лесно да сформирате група. Потърсете свои връстници спрямо това, което харесвате и по този начин самото посещение на училище ще се превърне в чудесни и споделени мигове. Независимо от това дали обичате музиката, спорта, рисуването, участвайте в организирани мероприятия на конкретната тематика. Добра стратегия в началото е сами да организирате някакви сбирки, на които да се подготвите с подходящи приложни материали. Така например ако си падате по графики и изображения може в свободното време да съберете новите си приятели и заедно да изнасяте презентации, преструвайки се на своите преподаватели. За начало ще са ви необходими бяла дъска, маркер, фулмастри, мултимедия и т.н. Дори с подръчни канцеларски и книжни материали нещата могат да се получат от самосебе си. За това дори няма да е необходима прекалено голяма инвестиция.

В случай, че ви се отдават авторските произведения и имате талант за такива, може да организирате сбирка със съучениците си. Добра идея е да си набавите перфоратор, коркови дъски или бяла магнитна дъска, моливи, флипчарт, макетен нож, тиксо, несесери, телбод, ножици, лепило и т.н. С това може да дадете възможност на всеки да се изяви със свое творение. След това организирайте конкурс или търг, на които да бъдат избрани най-добрите творби. Може да направите и търг, а с набраните средства да подпомогнете някоя наистина добра кауза.

И като заговорихме за училище, то за всеки най-приятните моменти от учебната година са ваканциите. Ако ви предстои такава, сега е момента да стягате раницата и да заминете на някъде. Може да поканите приятели и да отидете заедно на пикник, да направите спортен полуден или да се състезавате в някакъв вид спорт. Измислете и награден фонд, в които да има поне три класирания, а за победителите да се раздават интересни награди.

Не се притеснявайте да бъдете популярни или да излизате с най-популярните деца. Ако се тревожите за това как да подберете подходящата среда първо направете проучване, кой какво харесва, къде обича да ходи, какви са интересите му. Избирайте средата си според това, с кой искате да бъдете и да избегнете хората, които не го правят.

Присъединете се към някой училищен клуб. Това е друг чудесен начин да се сприятеляватеи присъединявате официално към нови ученици. Всяко училище има налични клубове за танци, футбол, тенис на маса, баскетбол, плуване и т.н. Изберете онова, което ще ви мотивира или група във вашето училище, която да отговаря на вашите интереси. Музикален клуб, клуб по шах, клуб по танци клуб са чудно начало, за да стартирате вашите първи стъпки в новото училище. Ако си падате по заниманията с логическо мислене, то може да се присъедините към този, който засяга вашите хобита.

Да се насладим на училището 2

Направете сами или намери учител, който да ви помогне в организирането на интересни и увлекателни лекции или започнете сами с някои приятели. За целта може да подготвите коркова дъска, папки, маркери, класьори и да дадете възможност на всеки да се изяви според конкретиката на темата и според възможностите.

Опитайте да се присъедините към клуба, дори и да не сте голям певец, винаги може да се включите в училищен хор. Използвайте тази тактика като възможност да се социализирате и сприятелявате.

Опитайте колективен спорт. Някои училища предлагат отборните спортове, които позволяват на учениците да се конкурират с други училища и да се сприятелят със съучениците помежду си. Повечето студенти никога не са играли, така че това е повече или по-малко равностойно условие в повечето училища. Футбол, лека атлетика, баскетбол и футбол, всичко може да направи училището далеч по-забавно, отколкото може да предположите. Набавете си раници габол, екипировка и оборудване, за да улесните началото на подобни занимания.

Ако не искате да спортувате, помислете за посвещаване на игри. Освен това може да получите безплатна версия и това да бъде идеален начин за спечелване на нови приятели.

Приятелството в училище може да ви е от полза и за освобождаване и разтоварване от време на време от всичко натоварващо начинание. Училището не трябва да бъде като мрачна тъмница, то може да се превърне в чудесна възможност за забавление и сприятеляване. Не пренебрегвайте този факт.

Децата обичат да бъдат приятели с деца, които изглеждат забавни и смешни, а не децата, които изглеждат сериозни или ядосани. За да бъдете и вие от лъчезарните и позитивни ученици започнете деня си с хубав старт и го приключете отново с така оптимистичната нагласа.

За да ставате всяка сутрин с настроение може да настроите будилника да звъни с приятна мелодия, която да ви кара да се чувствате добре.

Хапвайте приятна закуска, която ви кара да се чувствате добре. Съсредоточете се върху здрави плодове и пълнозърнести храни, като избягвате прекалено обработени и захарни изделия.

Носете удобни дрехи, които са не само в крак с модата, но и ви стоят и ви карат да се чувствате добре. Винаги вземайте с вас необходимите учебни помагала, канцеларски материали и всичко, което може да ви е от полза по време на училище или след това в заниманията и хобитата. За по-голямо удобство използвайте практични и удобни раници, в които всяко нещо ще намери място.

Да се насладим на училището 3

Персонализирайте своите училищни неща като подредите според приоритети.

Ако искате да се почувствате по-щастливи и по-комфортно във вашата среда, опитайте с декориране на раницата си, преносим компютър, гардероб и друг училищни неща. Използвайте стикери, бляскави химикалки, емблемина любимата си група или други неща, които да внесат настроение в ежедневието ви.

Научете се да мечтаете и дори да се налага да чакате използвайте въображението си, за да направите престоя по-забавен. Намирайте винаги начини да добавите малко пикантност към скуката.

Осъществявайте и организирайте училището по-лесно.

За целта бъдете повече от организирани. Един от най-стресиращи моменти е ако сте неподготвени. За да го избегнете това, уверете се, че имате всичко, което би трябвало да имате от остър молив до перфоратор, телбод, бележки и всички останали дребни нещица, които значително ще улеснят време на училище.

Колкото по-малко се притеснявате за тези малки неща, толкова повече ще бъдете в състояние да се съсредоточите и да се насладите на училищните часове. Бъдете готови за клас и всичко ще бъде по-лесно.

Елиминирайте тревогата и напрежението на домашна работа, като започнете в начало по-бързо, вместо да чакате до последната минута. Предвиждайки нещата от по-рано може да имате достатъчно време, за да бъде всичко планирано.

Решете дали имате нужда от повече предизвикателства. Училището може да е по-забавно, ако е предизвикателство за ума с повече ангажиране на материали, който са по-близо до вашите интереси. Разгледайте опциите във вашия район и обмислете преминаването към алтернативно училище, или намирането и класирането за друг клас.

Частните училища могат да бъдат скъпи, но може да се класирате за стипендии или финансова помощ. Никога няма да знаете, докато не разберете, какви са наличните в района опции.

Ако родителите ви не са склонни да изследват възможността с вас, говорете може да помолите за помощ и директно някой от преподавателите.

Използвайте въображението си, за да намеритеначин да останете фокусирани.

Други важни съвети може да заимствате и от психолозите. Добри тактики за справяне в училище с новата обстановка или лесно адаптиране в трудни и непознати ситуации. Такива са:

Приемете, че животът е пътуване с влакче в увеселителен парк и колкото и да се опитвате, никога не можете напълно да го контролирате. Най-добрата стратегия е като бъдете самите себе си. Най-добре е да приемете живота такъв, какъвто е, създавайки илюзията за контрол. За да живеете, да плачете, да се смеете е достатъчно да сте част от живота.

Ценете всяка секунда и опитайте да живеете, за да сте напълно и щастливиза това, което имате и винаги правете възможно.

Намерете баланс или рутинна, от която самите вие да се чувствате доволни.

Бъдете отговорни – това ще помогне много във всички видове училища.

Да се насладим на училището 4

Всеки път, когато сте в пълна бъркотия или просто изпитвате голямо напрежение напоследък, анализирайте нещата и се опитайте да ги решите логично.

Не забравяйте винаги да бъдете активни и да се присъединят към вашите училищни дейности, които ви карат да се чувствате заети.

Не забравяйте да не учите в последната минута преди всеки вид тест. Бъдете готови най-малко 2 седмици преди теста.

Когато се опитвате да разберете, кой университет да изберете след училище трябва да изберете, онзи, който в най-пълна степен ще поддържа ангажираността ви. Мотивираността, организираността и контактите ще ви помогнат да сте по-конкурентоспособни утре на пазара за труда, ще изградят навици и ще ви направят по-точни хора.

Стойте далеч от неприятности.Винаги внимавайте за хора, които биха могли да бъдат настроени да ви наранят или да ви манипулират за своите цели.

Не използвайте никакви термини, които могат да нарушат нечии интереси. Подобен вид действия могат да ви донесат куп неприятности и да доведат до прекратяване на училищните занимания или по-лошо.

Дори, когато сте украсили вашата раница/чанта и учебни пособия, без разрешение на родителите си, можете да направите голяма беля. Затова питайте предварително. Тези чанти струват доста пари на вашите родители, а навярно искате да си спестите подобни главоболия занапред.

Категории: Хоби и още нещо

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *