Поглеждали ли сте скоро какво е съдържанието на вашите визитки?
Не става дума за личните ви имена и това на фирмата, в която работите или управлявате, нито за адреса сайта или имейла. Имам предвид, дали обръщате внимание на титлата ви и начина, по който е изписана тя?

Много хора не обичат определения тип IT специалист, финансов експерт, мениджър и други. Ето защо, трябва да бъдете особено внимателни при изготвянето на съдържание за визитки.
Произнесете титлата си на глас и ако ви звучи добре, то сложете я на визитните картички, в противен случай конфигурирайте длъжността си, така че да ви допадне.

Помислете и за визията на визитките, защото тя също е важна. Черно-белите варианти стават все по-скучни и непотребни на фирмите и професионалистите в дадена област. Много често се залага на цветни варианти, с включено лого, слоган или просто някакво символично изображение свързано с вашата дейност.

GPrint

Едно златно правило при печат на визитни картички, е да използвате уникален дизайн, а не безплатен шаблон, който сте изтеглили от интернет пространството. За целта намерете фирма, която предлага индивидуален дизайнерски подход за всеки отделен клиент.
Отбележете най-важните неща за вас и професията ви, без да претрупвате визитките. И макар да държите на по-нестандартната визия спрямо картичките ви, не употребявайте прекалено екстравагантни шрифтове, защото все пак е желателно, да изглеждате професионално пред хората.

В случай, че вече имате визитки, но не ви харесва как изглеждат или какво съдържат, винаги може да се обърнете към някое рекламно студио за дигитален печат. Аз лично използвам G Print в София и съм изключително доволен от бързината на работа и цените. Естествено съществуват и още стотици печатници, които ще свършат качествена работа. Обърнете внимание и на другия материал по темата: Визитките, които привличат внимание

Поискайте демо версия на поръчаните визитни картички, за да внесете корекции, ако нещо не ви допада. В последно време потребителите купуват печатни материали директно от интернет, което им позволява самостоятелно изграждане на проект за визитка, флаер, брошура или друго. Доставката на продукта се извършва от куриерска компания до вашия адрес или най-близкия клон на фирмата.

На последно място в статията ми, но не и по важност, нареждам предаването на визитната картичка. Имайте предвид, че когато давате визитката си, трябва да вложите малко чувство и темперамент, за да убедите човека отсреща, колко важни са услугите и продуктите ви. Разкажете кратка история за вас и какво предлагате на обществото, като по този начин печелите доверието на събеседника.

За ръководителите на фирми и учреждения, се препоръчва по-голям тираж визитки, от сорта на 500 до 1000 броя. Това е така, тъй като бизнес картите се раздават много бързо и е добре винаги да имате резервни запаси. Отпечатването на такива бройки варира между 20 и 30 лева, което не би трябвало да представлява проблем, за бизнесмените и бизнес дамите.

Класическите рекламни материали, тип ала визитни картчки, флаери, фирмени календари, папки, торбички и т.н. винаги имат своето място под слънцето. Не ги пренебрегвайте и спечелете нови клиенти по един лесен и приятен начин. Вярвам, че статията ми е била полезна и ви пожелавам много успехи в живота!

Категории: Бизнес

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *