Причините геометричните фигури да бъдат популярни в интериорния дизайн днес са много, но една от тях е, че те са навсякъде около нас и лесно могат да бъдат разпознати, в архитектурата,  дизайн на мебели, декоративни материали. Често, когато човек си представя различни геометрични мотиви в съзнанието му изплуват смели и ярки модели.
Когато става въпрос за интериорния дизайн, винаги е важно да бъдете в крак с новите тенденции. А точно сега, геометричните мотиви стават все по-популярни и ги срещаме все повече като част от интериора.

Защо геометричните фигури в интериорния дизайн са толкова популярни днес?

Геометрични фигури в интериорния дизайн

Няма причина, поради която да не могат да се използват в почти всички интериорни проекти. Когато правилно са комбинирани с цялостния интериор на вашия дом, те могат да придадат по един чудесен начин на вашите стаи модерен и изискан външен вид.

Геометричен интериорен дизайн

Ако ви привлича идеята във вашия интериор да има геометрични форми, то продължавайте да четете, защото заедно с опитния дизайнер на Моми Студио, Антония Саранеделчева, ще ви разкрием тайната, защо тези мотиви стават все по-популярни и също така как да ги вплетете във вашия интериор, по един уникален начин, който безспорно ще ви хареса.

Приложенията на геометрични мотиви са безкрайни

Последното нещо, за което трябва да се притеснявате е как и в кои стаи да поставите тези мотиви. Те ще паснат по естествен начин във всяко помещение, като най-често са използвани за декорация на стени, или като акцентни елементи. Помислете за шарени декоративни възглавници, покривала за дивана или килими, които да бъдат с геометрични шарки.

Ключовото тук е да не прекалявате с тези мотиви, защото е важно те да бъдат акцент на вашия дом, не да натоварват очите.

В Скандинавския дизайн изключително популярни са геометричните форми с триъгълници, зигзаг моделите, както и комбинацията им с етнически привкус. Цветовата комбинация между черно и бяло прави тези форми още по-силни, но цветове като мента, сьомга, праскова или неутрални като сивото също не са за подценяване.

От гледна точка на форми, 2017 безспорно е годината на шестоъгълника. Тя е изключително популярна както в Скандинавските, така и в Италианските интериори. Можете да я откриете в подовите настилки, в кухненските или други декоративни плочки.

Друга изключително популярни геометрична фигура в интериорния дизайн са стилните подови настилки в рибена кост, а този дизайн може да се види и на стените.

Геометричните мотиви добавят визуален акцент на апартамента

Ако искате интериора на вашия дом да бъде в крак с тенденциите, най-добре е да добавите няколко визуални елемента. Няма нищо скучно от това всички стени да бъдат неутрални, като има никакъв „хващащ окото“ елемент.

Именно поради тази причина геометричните форми в интериорния дизайн са ключови и придават на дома по-модерен и стилен вид. Има няколко компонента, които трябва да съобразите при избора на геометрични мотиви. Първо изберете, тези, които си подхождат с цветовата схема на вашия дом. Изключително важно е каква ще бъде големината на шарките, защото прекалено големите ще смалят визуално пространството, а вие със сигурност не желаете това. Същото така е важно да изберете дизайн, който ви харесва.

geometrichni-formi-interioren-dizain 1 thumbnailgeometrichni-formi-interioren-dizain 2 thumbnailgeometrichni-formi-interioren-dizain 3 thumbnailgeometrichni-formi-interioren-dizain 4 thumbnailgeometrichni-formi-interioren-dizain 5 thumbnailgeometrichni-formi-interioren-dizain 6 thumbnailgeometrichni-formi-interioren-dizain 7 thumbnailgeometrichni-formi-interioren-dizain 8 thumbnailgeometrichni-formi-interioren-dizain 9 thumbnail

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *