Созопол е напоследък наистина доста популярна дестинация за почивка. Всъщност, без да преувеличаваме, можем да кажем, че градът се е превърнал в любимо място за прекарване на лятната ваканция край морето.

За повечето българи интересът към Созопол дотолкова е нараснал, че повече хора се интересуват от ваканция там, отколкото в много други топ курорти по Черноморието, измествайки от първенството дори Слънчев бряг.

Популярността на Созопол си има плюсове и минуси

Да бъде толкова популярен курорт, за Созопол съответно има както положителни, така и доста отрицателни страни. Разбира се, позитивите преобладават, като сред тях са по-бързото развитие на града, подобряването на инфраструктурата и развитието на културния живот.

Сред отрицателните страни, обаче, са препълнените плажове, шума и тълпите от туристи, покрай които вече е трудно дори да се намери свободно място по заведенията. Всъщност, именно на това ще обърнем внимание на следващите редове.

Как да организираме храненето си в един толкова оживен курорт

Когато градът гъмжи от посетители, съвсем логично е да се запитаме и дали ще можем да намерим спокойно кътче на плажа или в някое капанче, където да хапнем на спокойствие.

Плажовете като цяло са претъпкани, а вероятността не е много голяма да намерите спокойно място на пясъка без много хора наоколо. Ако търсите уединение, това не е мястото, на което ще го намерите.

Същото се отнася и за храненето. Когато Созопол е залят от посетители през летните месеци, заведенията буквално се “пръскат по шевовете” от посетители, което прави откриването на място за похапване много трудно и почти невъзможно.

Мислили ли сте за ол инклузив

Един от добрите варианти е да заложите на ол инклузив. Това има доста предимства, а много от хотелите предлагат на своите гости тази услуга.

Ол инклузив включва осигуряване на храната и напитките като част от настаняването и за тях не е необходимо да се заплаща допълнително. Това ще ви позволи да спестите много пари от посещение на ресторанти.

Да не пропускаме и това, че дори и ако искате да похарчите малко по созополските заведения, няма гаранция, че ще намерите място само за да го направите. Ето защо, съветът на експертите е ако имате възможност за ол инклузив, не я пропускайте!

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *