Онлайн адвокат“ е услуга, която се е появила отдавна в останалите държави по света. Днес ние българите гледаме с недоверие към нея, тъй като ни се струва за изключително сложна и непосилна задача събарянето на всякакви стени и прегради с непознат човек, с който дори не можем да осъществим зрителен контакт. Да, ама не точно. Тази идея е изключително добра и най-положителното, което може да се направи, е да захвърлим предразсъдъците на страна и да се опитаме да гледаме на нея с един по-различен поглед.

С нейна помощ хората могат да получават бърз и неограничен достъп до юридически услуги, без да губят и минута време. Не е нужно да подбирате специално облекло или да прекосявате целия град, за да се доберете до кантората на вашия адвокат, където ори липсват паркоместа и губите не малко време в обикаляне за такова и заплащане на синя зона. Не е приятно, нали?

Какво мислите за консултации от онлайн адвокат? В полза ли са те на обществото?

За никой не е тайна, че дори и в България хората все по-често започват да се възползват от иновативните онлайн услуги, било то пазаруване, заплащане на битовите сметки, оналйн банкиране и много други. А защо не и онлайн правни консултантски услуги? Не са малко онези адвокатски кантори, разполагащи със свой сайт и отделна платформа, където може да се извършва онлайн запитване. В това число спада и AdvokatSofia.bg, където несъмнено ще откриете коректност, професионализъм и решение на вашия проблем.

Не можем да отречем факта, че посещавайки Интернет с ясна цел, то вероятността да попаднете на блог, информиращ гражданите за неговите права и задължения, е твърде голяма. Защо тогава да не се развива услугата „адвокат оналйн“. Замислете се трезво над нещата и ви гарантираме, че сами ще стигнете до правилния извод, а той е следният: не се налага да си записвате час за консултация и да се съобразявате с графика на адвоката си, не се изисква от вас да се освобождавате от работа, за да реализирате предварително уговорената среща, не се налага още да пътувате от точка А до точка Б, нещо, което споменахме малко по-горе.

Юрист по телефона или онлайн

Ако предположим, че тази услуга добие своята популярност в страната ни, то срещата между адвокат и клиент по-скоро ще бъде рядкост, отколкото обичайно явление. Нима в главите ви се върти мисълта, че човекът, застанал от другата страна на своя компютър, телефон, таблет или лап топ, би се отнесъл несериозно към личния ви казус. Уверяваме ви, че грешите. Когато четете съвети в различните блогове или информационни сайтове, то винаги имайте едно наум, защото хората там не поемат пълна отговорност за всяка една дума, която са изписали.

Говорейки, обаче, със своя адвокат по телефона, то можете да му се доверите също толкова сляпо, колкото и когато седите един срещу друг в неговата кантора или друго място, където се състои вашата среща.

За да ви бъдем максимално полезни, то ние сме се постарали да ви селектираме информация, предоставяща ви достъп до ситуацията по света такава, каквато е в действителност.

В Германия, например, тази услуга е една от най-предпочитаните. Цената, която се изисква от клиента да заплати не е нито евтина, нито скъпа. Грубо казано, тя е равностойна с това, което заплащаме, посещавайки адвоката си и търсейки неговото професионално мнение и оценка за нашия казус. Още през далечната 1997 година на немския пазар за пръв път се появява този вид услуга и бързо се превръща в предпочитана сред обществото.

Онлайн адвокат - да му се доверим ли

Какво се случва в САЩ?

The Law Studios съвсем не можем да твърдим, че е адвокатска услуга, която се предлага от разстояние. Става въпрос за интернет страница на адвокатска кантора, която е осигурил достъп на клиентите си по всяко едно време от денонощието и седем дни в седмицата. Те могат да изпращат своите запитвания и да очакват обратен отговор от компетентните лица, действащи отговорно и професионално.

The Law Studios предоставя на потребителя възможно най-разнообразните адвокатски услуги, които съществуват. Можете дори да извършите подбор на адвокат, спрямо вашето местоположение. Контактът може да се осъществи по различен начин: телефонно обаждане, изпращане на имейл или кратката форма за запитване.

Legal Zoom има за цел да раздели консултациите, спрямо техния вид. На първо място се обръща съсредоточено внимание върху това дали се касае за търговски или семейни казуси. Платформата е една от най-използваните в САЩ.

През 2012 година в САЩ стартират оперирани безброй още подобни уеб–базирани системи.

Като обобщение на всичко, изписано до момента: няма как да не споменем, че освен България, в много от другите държави по света адвокатските услуги, извършвани оналйн са приети като помощно средство за голяма група хора. Те предпочитат да се действа рационално и да се уповават на иновативния инструмент, улесняващ ежедневието им. Тези платформи са се развили отдавна и днес те са добре познати на обществото. Най-общо казано, всяка една от тях се явява, образно казано, като един посредник между клиента и избрания от него адвокат.

За огромно съжаление в България не би могло да се легализира подобен вид услуга, тъй като тук съществува забрана за привличане на клиенти от адвокати, чрез използвани посредници.

Какво е положителното при „онлайн консултациите“?

На първо място тази услуга предлага уникалната възможност на гражданите бързо и лесно да достигнат до разясняване на отделните точки от лични им казус, като същевременно с това не се налага да прекосявате дълги булеварди, да преминавате през натоварен трафик и да нажежавате все повече напрегнатата вече обстановка. Можете бързо и безпроблемно да изберете консултант, тясно специализиран в конкретната област и да се доверите на съветите, които ще ви даде.

„Адвокат онлайн“ предлага на не малко млади хора в страната ни, превърнали се неотдавна в юристи, да открият мястото си на пазара на труда и да демонстрират професионалните си възможности.

Ако се нуждаете от правен съвет, то нашата препоръка е да посетите Google и да потърсите онлайн адвокат. Гугъл е място, на което ще се сблъскате лице в лице с компетентността на утвърдени и доказали се професионалисти в сферата на правните услуги.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *