Много хора са напълно убедени, че използването на адвокат е излишен разход при покупка на имот. Те си мислят, че е от значение единствено да се избере подходящ нотариус, който да осъществи сделката.

Всъщност, това показва непознаване и неяснота на рисковете, които покупката на имот крие. Нотариусът наистина играе ключова роля, но това, което повечето хора не знаят, е, че неговата роля не може да замести тази на адвоката.

Нотариусът не може да замести вашия адвокат

Ролята на нотариуса е изключително важна. Той следи всичко да е изрядно от гледна точка и на двете страни – както на купувача, така и на продавача.

Той гарантира, че двете страни са дошли в кантората, доказали са личността си, представили са всички необходими документи и сделката е преминала по установения законов ред.

Ролята на адвоката е съвсем различна

Адвокатът не представлява двете страни, а само вас, защото в случая, това ще е вашия адвокат. Той е там за да защитава единствено вашите интереси. Той може да открие подводни камъни, които биха могли да ви създадат много грижи в бъдеще.

Адвокатът по недвижими имоти ще анализира ситуацията като цяло и със сигурност не е невъзможно да открие нещо обезпокоително дори и при напълно изрядна документация.

Това може да е някаква тежест, която още не е отбелязана или потенциална възможност за проблем, която все още не се е разгърнала. Това няма да убегне на вашия адвокат.

Не правете компромис и не разчитайте на случайността при покупка на имот

Използването на адвокат в областта на недвижимите имоти при покупка на имот става все по-търсено през последните години (разгледайте на Rastashki.com и при нужда се свържете с юристите от кантората в София).

Недвижимият имот е много голяма по размер инвестиция, която човек се очаква да направи средностатистически най-много един или два пъти в живота си, като някои хора никога не купуват имот, а малцина други го правят по повече пъти. От тази гледна точка и предвид високата стойност на този тип покупки е добре да си осигурите максимално спокойствие, с което да спите спокойно, че сте проверили всички в най-малки подробности.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *