Най-вероятно сте забелязали, че първите издайнически признаци на стареене се появяват около очите ви. Ултратънката кожа около очите означава, че под нея има по-малко мазнини, отколкото, под която и да е друга част от тялото ви. Това е и основната причината кожата под очите ви да бъде по-малко еластична и да е склонна към сухота, а това я прави перфектното място за образуване на фини линии и бръчки. За това е необходимо да полагате особени грижи за кожата около очите си. Ако искате вашата кожа в тази зона да бъде свежа и лъчезарна в никакъв случай не бива да пропускате употребата на околоочните кремове и серуми в ежедневната си грижа за нея. Никога не използвайте овлажнители за лице за грижа за тази толкова деликатна област, а винаги полагайте специални кремове и серуми за околоочния контур, за да предотвратите стареенето в тази зона.

Серум за околоочния контур

Фактори, с които е необходимо да се съобразите при избора си на околоочен серум

Изборът на точния продукт за красота, както и околоочен крем може да бъде доста объркваща и трудна за изпълнение задача. Причината за това е, че на пазара се предлага голямо разнообразие от околоочни серуми и кремове, но ние ще ви помогнем да изберете сред тях този, който е най-подходящ за вас.

1. Запознайте се с вида на кожата си.

Преди да изберете околоочен серум, както и който и да е друг козметичен продукт се уверете, че знаете какъв е видът на кожата ви – суха или мазна, млада или зряла, светла или тъмна.

2. Оценете мотивацията си за използване на околоочен серум.

  • Вие обмисляте да използвате околоочния крем, за да предотвратите появата на най-ранните признаци за стареене?
  • Искате да подобрите външния вид на увредената ви от слънцето кожа, да заличите бръчките и фините линии?
  • Или смятате да използвате околоочен серум, за да премахнете тъмните кръгове и торбичките под очите ви?

Кремовете и серумите за очи съдържат активни съставки, които водят до положителни резултати в грижата за кожата, но обикновено са насочени само към един кожен проблем. За това е добре да знаете точно, каква цел искате да постигнете използвайки околоочен крем или серум, както и че най-съвременните от тях са най-ефективните.

Ако желаете да защитите кожата си от стареене, вземете продукт, който съдържа активни съставки, като хиалуронова киселина, която ще задържи влагата в кожата ви.

Ако търсите антиейдж ефект потърсете в съдържанието на продукта пептиди, които повишават кожното възстановяване и производството на колаген и ретеноидите, с помощта, на които се преодоляват признаците на стареене и се избягва образуването на нови бръчки.

За борба с тъмните кръгове под очите потърсете серуми, които съдържат хидрохинон, който помага за равномерното тонизиране на кожата и алфа хидроксилни киселини, които помагат за премахването на мъртвата кожа и стимулирането на новата кожа на повърхността.

Ако до сега сте си мислили, че една малка тубичка околоочен крем, ще премахне всички признаци на стареене в зоната около очите ви, то най-вероятно след тези наши уточнения сте останали разочаровани.

3. Винаги избирайте околоочен серум или крем от доказал се на пазара производител.

Никога не правете компромис с продуктите за вашата красота и грижа за кожата ви. Винаги залагайте на марки, които ще ви предложат само най-високо качество и гаранция за предлаганите от тях продукти. За това най-добре е да изберете околоочен серум от Beautyforce.bg, където се предлага само висококачествена професионална козметика от доказани марки като Jean d’Arcel и Arcaya.

4. Изберете околоочен крем подходящ, както за вида на вашата кожа, така и за конкретните резултати, които искате да постигнете с него.

Винаги поддържайте два комплекта околоочен крем или серум, единият предназначен за дневна употреба, а другият за през нощта. За дневен околоочен серум изберете такъв, който е със слънцезащитен фактор SPF 30 или по-висок в зависимост от вида на кожата ви. Не забравяйте, че докато спите се извършват процесите на обновяване на кожата ви, затова нека нощният ви околоочен крем да бъде със съставки, които спомагат тези процеси и работят за обновяването на клетките на кожата ви.

5. Заложете на органичните козметични продукти

Кожата под очите ви е много чувствителна и вие не бихте искали да я раздразните, за това изберете продукти, които са съставени от органични съставки, за да се погрижите добре за тази толкова деликатна зона, каквато е кожата около очите ви. Проверете дали кремът или серумът, който сте избрали е хипоалергичен, а не комедогенен.

6. Изберете крем богат на мощни антиоксиданти

Независимо дали искате да защитите кожата си от стареене или да намалите признаците на този процес, антиоксидантите са тези, които ще ви помогнат да постигнете желаните резултати.

Те ще ви помогнат да неутрализирате вредните UVA и UVB лъчи и да предпазите клетките на кожата си от свободните радикали, произведени от естествените процеси в тялото ви и които постоянно присъстват в околната среда. Антиоксидантите също така помагат за увеличаване производството на колагена, така необходим за обновяването и преструктурирането на клетките на кожата.

Околоочен серум

Използването на околоочен крем или серум може да ви помогне да спасите кожата си от преждевременно стареене и да намали бръчките около очите ви.

Когато решите да си купите серум за околоочния контур вие вземате едно изключително важно и дългосрочно решение. Затова ги изберете по отношение на способността им да постигат желаните резултати. Например, освен да бъде достъпен идеалният околоочен крем трябва да може да намали дълбочината, дължината и повърхността на бръчките и фините линии. Също така да предлага облекчение срещу подпухналост на очите и да премахва тъмните кръгове под тях и с негова помощ вие да изглеждате свежи и отпочинали. И не на последно място серумът ви за очи трябва да съдържа само висококачествени съставки, които да осигуряват необходимата хидратация на клетките на кожата ви, защото именно благодарение на нея се намалява стареенето на кожата ви.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *