Едва ли сте си представяли, че един дъждобран може да играе ролята на моден акцент във вашето облекло. Предназначението на дъждобрана е по-скоро практично, от колкото модно, но това не пречи да го възприемате като още една връхна дреха във вашия гардероб.

Предполагаме, че сте оставил учудени всеки път, в който сте гледали световни модни ревюта, на които моделите са носели нестандартно облекло. Може би в тези моменти сте си мисли как е възможно това да се смята за модерно.

Ние си спомняме, когато веднъж една манекенка представяше стилно облекло, а за връхна дреха имаше дъждобран. В ръката си държеше чадър, което веднага ни наведе на мисълта, че това облекло е подходящо за дъждовните дни.

Истината е, че колекцията, която се представяше беше есен-зима и всъщност дъждобрана се вписваше много по-добре, от колкото първоначално си мислехме.

Не забравяйте своя дъждобран, когато навън вали

Една от най-неприятните ситуации, която може да ни се случи на път за работа е да ни завали, точно в деня, в който не сме си взели чадър. Всички знаем какво следва – не само, че прическата ни и настроението ни са развалени, но и облеклото, което избрахте с толкова много старание е цялото подгизнало.

През есенните, пролетните и летните дни тази ситуация е възможно да се повтаря почти всеки ден. Едва ли има дама, която с радост ще приеме този факт. Ние също не мислим, че трябва да се примирявате с него, а вместо това да помислите как да предпазите облеклото и прическата си от поредният изненадващ проливен дъжд.

Това е една от причините, поради която обмисляме използването на дъждобрана като връхна дреха. Всъщност ние отчитаме това като един много хитър начин да предпазите дрехите си от влагата, когато вали.

Използването на чадър не винаги е добра идея, защото при наличието на много силен вятър той може да се огъне и да се счупи. Така не само ще се намокрите, но и ще останете без чадър.

Разбира се, най-добрият начин да се подготвите за такива ситуации е да проверявате прогнозата за времето предварително и да си подготвите по един дъждобран в чантата.

Как да изберете подходящ дъждобран за връхна дреха

Говорейки за дъждобран, не бихме искали да го възприемате като обикновена работна дреха. Това облекло може да намери ново приложение във вашия гардероб и да ви спести много неволи през дъждовните дни.

Повечето дъждобрани са направени от издръжлива и водоустойчива тъкан покрита с допълнителен полимерен материал. На пазара има много модели и цветове дъждобрани, от които може да изберете. Някои модели имат особена кройка, а други са с колан на кръста и могат да се стягат в тази област.

Това би впечатлило много дами, които искат да изглеждат по-стройни в това облекло. Този визия зависи и от размера на дъждобрана. При избора на тази връхна дреха не е задължително да я премерите преди покупка. За това може да го закупите абсолютно спонтанно и да стене част от облеклата, които носите като връхни дрехи.

Има ли предимства дъждобрана в ролята си на връхна дреха

Всички знаете за какво се използва дъждобрана – приложението му идва от самото име. Това малко или много го поставя в графа работно облекло или дрехи за лошо време и планина. Разбира се, когато излизате на поход в планината задължително трябва да имате дъждобран в раницата си.

Ние обаче искаме да ви представим няколко предимства на това облекло, които ще ви помогнат да го възприемете като обещаваща връхна дреха. Дъждобранът има пълна устойчивост на влага и не позволява на дъждовната вода да проникне в дрехите ви. Това предоставя високо ниво на защита.

Тази дреха няма шевове, което я прави много здрава и лесна за носене. За сметка на шевовете са използвани модерни крепежни елементи.

Надявам се, че получихте отговор на въпроса „Може ли дъждобран да бъде връхна дреха?“. Съветваме ви смело да го използвате за тази цел и да предпазите стилното си облекло от дъжда.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *