Какво работи или не работи като лечение на косопад? Да започнем с това, че не всяко капене на косата може да бъде счетено като медицински (или естетичен) проблем. Съвсем нормално е ежедневно да губим малко количество коса, която се възстановява с времето. Нещата обаче не стоят така с постоянното капене на косата и видимата загуба на обем, осезаемото оредяване и преместване на крайната линия на косата.

Има ли неща, които можем да направим по въпроса и кога е най-добре да посетим специалист – отговори на тези и други въпроси по темата ще получите по-долу.

Правилна грижа и промяна на навиците за успешно лечение на косопад

Немалък дял от причинителите на косопада имат естеството на неправилни навици или недостатъчно добра грижа за косата и скалпа. В нередки случаи правилната грижа води именно до намаляване на изтъняването и оредяването на косата. Та, какво може да се направи по въпроса косопад лечение?

Най-добре е да наблегнете на неагресивни измивни и други продукти за коса. Избягвайте използването на утежняващи шампоани с химични агенти, за чието значение не знаете нищо. Не прекалявайте обаче и с натуралната козметика за коса, тъй като тя също може да предизвика раздразнения. Избягвайте ежедневното използване на стилизиращи продукти.

При обилен косопад има значение и качеството на водата, която използвате за къпане. При много варовити води или такива с голямо количество хлор или други вредни примеси може да се наблюдава увреждане на скалпа.

За спиране на косопада при жените значение може да има и промяната на средата, намаляването на стреса и нормализирането на хормоналните нива.

Част от правилната грижа за косата и успешно косопад лечение е обръщането към специалист, когато косопадът не намалява, каквото и да правите. Добре е да изберете този подход навреме, за да не загубите допълнително коса в процеса на търсене на правилното решение.

На среща са лекарите и дерматолозите на Estetics & Dermatology, които имат голям опит в лечението на косопад. Ако търсите ефективни неинвазивни процедури за ограничаване и спиране на косопада, както и за възобновяване растежа на косата на достъпна цена, то това е вашето място. Те могат да ви предложат дори присаждане на коса, като процедура за възвръщане на космените фоликули.

Третиране на косопад от експерти

Как бързо да спра косопада? Най-експресният вариант е да се консултирате със специалист. Промяната на навиците и използването на домашни маски и други лекове е несигурно лечение, ако не знаете каква е точната причина за появата на обилния косопад.

При преглед при дерматолог като тези от AestheDerm.eu причинителят ще бъде издирен, за да бъде премахнат. Може да се наложи и провеждането на изследвания и тестове, които да докажат какво е естеството на косопада, така че да се проведе правилното лечение, което да доведе до неговото спиране и обновяване здравината на скалпа и гъстотата на косата.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *