Във високотехнологичния свят, в който живеем, компютрите вече са неделима част от живота ни. А с всеки изминал ден ние ставаме все по-зависи от тях. Едва ли ще сгрешим ако кажем, че голяма част от хората прекарват средно пред компютъра над 8 часа на ден без значение дали ще е в офиса по работа или ще е вкъщи за развлечение.

Ръководство при покупка на компютърАко възнамерявате да си закупите настолен компютър, но изпитвате затруднение да направите своя избор от толкова много възможности, тогава хвърлете един бърз поглед на това кратко ръководство, което изготвихме с помощта на специалисти, като се надяваме да ви помогнем да направите един по информиран избор.

Ръководство за закупуване на компютър
В днешно време има голямо разнообразие от настолни компютри с различни параметри, като някои разполагат с добър капацитет за съхранение на информация, докато други имат по-добра RAM памет или видео карта. Някои преследват добър дизайн, а други предлагат богатство от екстри като допълнения. С целия този богат избор, да изберем идеалния за нас компютър се оказва наистина доста тежка задача.

Бюджет и употреба
Много важен фактор е да определите предварително с какъв бюджет разполагате. Със сигурност не бихте желали да дадете твърде много пари за компютър, чиито супер мощни компоненти и екстри просто не ви трябват. Важно е преди да пристъпите към покупка на нов настолен компютър да прецените за какво точно ще го използвате. Ако искате просто да си проверявате пощата и да използвате интернет за развлечение, то един обикновен компютър ще ви бъде напълно достатъчен. В случай, че се нуждаете от машина, която да движи уеб-базиран бизнес или за обработка на фото или видео проекти, то се нуждаете от наистина мощна машина. В зависимост от нуждите ви, трябва да решите кое PC да купите и колко сте готови да платите за него.

Твърд диск и RAM памет
Поредната особеност, която трябва да осмислите – дали ви трябва хард диск с повече капацитет за съхранение или и базовите биха ви свършили работа? Ако разполагате с огромна дигитална информация, като снимки, музика, филми и различни софтуерни програми, тогава ви трябва твърд диск с голям капацитет. RAM-a на компютъра оказва влияние върху скоростта на процесора. Стартирането и работата на програми като MS Word изисква по-малко RAM, отколкото при други софтуерни програми като тези за обработка на снимки и видео, които се нуждаят от минимум 6 или 8 GB рам памет. Притежаването на RAM с добър капацитет гарантира финната и дълготрайна работа на компютъра.

Хардуер
Може да изберете формата и размера на вашия монитор според приложението му. Закупуването на широкоекранни монитори стана много популярно в днешно време, като големия екран благоприятства използването му за по-дълъг срок без да натоварва очите. Ако сте от хората, които умеят да вършат няколко неща едновременно, то настолен компютър с двойна мониторна конфигурация би бил перфектен. В зависимост от вашата необходимост може да изберете ергономича или безжична мишка и клавиатура, които напоследък стават все по-популярни и модерни.

Закупуването на CPU с допълнителни отвори(клетки) би било разумно, тъй като ви предоставя възможността да разширите компютърните способности като добавите допълнителни драйвери и портове, вместо да купувате нов модел.

Защита и надеждност
Ако планирате да сърфирате в интернет, то ще трябва да осигурите защита на компютъра ви. Високо квалифицирани анти-вирусни програми и защитни стени могат да предпазят компютъра от злонамерени деяния. Много компании предлагат безплатно тези продукти със закупуване на компютър, който се продава с инсталирана операционна система.

Запомнете, че е изключително важно, да закупувате своя нов настолен компютър от сигурен търговец, като прадварително е добре да проучите продукта преди да действате.

В ерата на технологиите, компютъра е неделима част от ежедневието ни. Така че, купуването на настолен компютър, който да е идеален за вашето семейство е много важно.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *