Ние сме склонни да обичаме или мразим обувките си. Случва се да се влюбим в някой готин чифт дамски обувки, но да няма нашия размер. Или да харесаме външния вид на някои обувки с висок ток, но да не можем да ходим с тях дълго време. Затова ще използваме съветите на американския консултант и експерт по обувките Меган Клиъри, която ще ни помогне да изберем правилните обувки.

Това е списък на обувките, които трябва да притежава всяка жена в гардероба си:

Дамски обувки

  1. Чифт елегантни сандали на нисък, среден или висок ток;
  2. Ботуши до коляното с ток или без ток;
  3. Класически дамски обувки с ток или без ток, които да са неутрални и да могат да се комбинират с всичко;
  4. Модерни маратонки или платненки;
  5. Мокасини.

Какво да правим, ако сме си взели обувки с по-голям или по-малък размер от нашия?
Съветът на Меган е да не го правим. Независимо колко изкушаващ е вида на обувките и офертата им. По този начин ще инвестираме в болката, която ще ни причинят стегнатите обувки. Ако сме си взели по-голям чифт обувки можем да опитаме да поставим по-дебела стелка и така да ги направим по-удобни. Ако обувките ни стягат и са от кожа можем да направим следното: да ги накиснем под течаща вода за около една-две минути, докато се намокрят напълно и след това да ги обуем и да ги носим докато изсъхнат. По този начин кожата ще се отпусне. Ако обувките не са кожени а са направени от синтетичен материал можем да ги сложим във фурната на слаб огън за около 30 минути, след което трябва да ги обуем и да ги носим докато изстинат и материала се втвърди.

Каква е идеалната височина на токчетата?
Има много теории за това кой ток е идеален, но за най-практичен и такъв, който щади краката ни се смята 5 до 7 сантиметровия ток.
Разбира се това е индивидуално за всички, причината че за някои дами и  10 см. дори не е висок. Разбира се за по-ниските винаги се препоръчва средно 2 см. по-голяма дължина на тока.
Красотата е субективно понятие и разбирането за естетиката, та дори и на практичността не константа величина.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *