В очакване сте на вашето първо бебче и с трепет подготвяте всичко необходимо за неговата поява? Едно от важните неща, с които трябва да се сдобиете са детските колички. Да те няма да са ви необходими още в първия или втория месец, но са нещо, което ще ви е от голяма полза след това, когато ще разхождате вашето бебче навън.

На пазара се предлага наистина огромен асортимент от детски колички, но само вие можете да изберете модела, който е най-подходящ и най-удобен за вас.

Вижте наличните функции на детската количка

След като вече сте решили, какъв модел точно желаете да купите, трябва да стесните избора си още малко като видите с какви функции разполагат различните марки колички.

  • Безопасност – Това е първото нещо, което трябва да гледате при избора си на детска количка.
  • Стабилна и здрава ли е тя? – Проверете ще се обърне ли лесно ако поставите на дръжките ѝ вашата дамска чанта.
  • Каква и е системата на коланите с 5 или 3-точково закопчаване? – Ако детето ви е по-активно, за неговата по-голяма сигурност изберете детска количка с 5 – точков колан, ако ще е за много малко бебе или новородено и 3 – точковия колан ще ви осигури необходимата защита.
  • Проверете работата на спирачките, лесни ли са те за употреба? – Само си представете, ако ви се налага да спрете току-що проходилото ви дете да не премине улицата само, докато отчаяно се опитвате да освободите спирачките на детската количка.
  • Търсете онлайн мнения и коментари, те също много ще ви помогнат в избора ви. – Много хора ще са споделили мнения и коментари, ако са имали проблем с конкретна марка количка. И така ще си спестите много неудобство и ще избегнете купуването на модел, който не предлага достатъчно сигурност и комфорт.

Колела и дръжки

Добре е детската количка, която ще купите да бъде с регулируеми дръжки еднакво подходяща за ниски и високи хора, за да бъде функционална и за двамата родителя. Преди да купите количката направете тест с нея, като се движите така сякаш сте на разходка или бързате да свършите някаква работа и проверете дали краката ви не се блъскат в задните ѝ колела.

Последните модели бебешки колички са със завиващи колела и много родители изказват притеснение, че тя няма да се движи право напред, а ще лъкатуши. Но това съвсем не е така, тъй като повечето модели със завиващи колела са доста големи и е много удобно, защото не се налага да се вдига цялата количка, когато се прави дори и най-малка маневра. При някой модели колелата могат да се заключват и това да ви дава още по-голямо удобство, ако се налага да карате количката в сняг.
Ако ще купувате двойна количка, определено се насочете към такава със завиващи колела.

Детска количка

Добре е да помислите и за размера на колелата. По-големите са добри за неравен терен или при сняг, но ако планирате да ходите само по асфалтиран път или в търговски центрове, идеалната за вас е количка с малки или средни колела.

Аксесоари

Следващото нещо, което би ви помогнало в избора на най-подходящата за вас детска количка са именно аксесоарите към нея, като: сенник, дъждобран, чадърче, поставки за чаши и други. Но това не бива да бъде водещо във вашия избор, защото те са просто допълнителни функции и се предлагат като самостоятелни артикули на пазара.

Купуване на количка втора употреба

Детската количка е артикул, който определено може да бъде купен втора употреба. Важно е да проверите спирачките, механизмът ѝ за сгъване, безопасността ѝ, както и общото ѝ състояние. Също така е добре да прегледате и отзиви на потребители доверили се на този модел. И най-важното е, че купуването на количка втора употреба ще ви спести много пари.

Пазарувайте онлайн

Пазаруването онлайн би могло да ви спести много време, енергия и пари, защото много често в онлайн магазините се предлага отстъпка, от която клиентите могат да се възползват. По този начин те могат да купят количката с доста голяма отстъпка от цената, а с включената доставка тя ще бъде доставена директно до вашата врата.
Можете да откриете подходящата за вас детски колички на http://www.minimod.bg/бебешки-колички в разнообразие от модели и с възможност за покупка на промоционални цени.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *