Няма как да не ви споменем, че за да изглежда добре всяка една градинска мебел, то значи, че тя се нуждае от нужната поддръжка, която да й оказвате. Градинската мебел е малко по-специфичен клас, тъй като е постоянно изложена на различни атмосферни условия и лесно би се амортизирала.

В тази статия ще ви дадем няколко полезни и ценни съвета за това как най-правилно да се грижите за градинската си мебел, било то маси, столове, пейки, дивани и какво ли не още.

Специфики при градинска мебел – какви са те

Няколко са основните фактора, оказващи влияние върху градинската мебел. На първо място това са климатът, следван от насекомите, и не на последно място, е битът. Ако не предпазвате масите и столовете от постоянно разливане на напитки върху тях или друго, то навярно те биха лесно се амортизирали.

Какво всъщност представлява самата поддръжка ли? Това, на практика, не е никак трудоемка задача. От собствениците на градинска мебел се изисква единствено – да я покриват, когато не я използват, като преди това са я почистили с препаратите, спрямо тяхното предназначение.

Ако климатът, в който живеете е твърде влажен или прекалено горещ, то мебелите ще се нуждаят от много повече грижи. Препоръчително е при такива условия да им нанасяте повторно боя и да ги шлайфате.

Колко вида дървесина можете да разпознаете?

За направата на дървените градински мебели се използва предимно два вида дървесина – твърда и мека. Ако попаднете в магазин за мебели и служителите ви съветват да закупите стол или маса от мека дървесина, защото са по-качествени, то не им се доверявайте. Мебелите, направени от мек вид дървесина, като чам, например, са по-евтини и не разполагат с дълъг експлоатационен живот, както останалите.

Закупувайки твърда дървесина, то има няколко неща, които трябва да знаете за нея. Не се налага толкова честа поддръжка, както при меката, много по-издръжлива е и цената е доста по-висока. Но това, разбира се, не бива да ви тревожи, тъй като много скоро и вие самите ще се убедите в нейните качества.

Как се поддържат тикови градински мебели?

Високото качество на тиковата дървесина се доближава на това до тропическата. Ако обитавате място, с характерно за него сух климат, то тогава се препоръчва редовно да нанасяте тиково масло, за да запазите мебелите по-дълго време здрави и непокътнати.

Изборът на градинска мебел не е никак лесна задача. Повечето хора, пристъпвайки към магазин за обзавеждане на зелените терени си мислят, че са наясно с това как да изглежда градината им. В последствие констатират, че закупените мебели съвсем не се доближават о представите им. Няма значение какви столове и маси ще изберете, по-важно е да знаете как да се грижите за тях.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *