Ежедневието ни и задачите вкъщи и в офиса често често ни сблъскват с най-различни предизвикателства. Налага се да чистим, майсторим и поправяме разни неща с подръчни материали. Това далеч не винаги е лесна работа. Затова тук е подбран един скромен списък с трикове и хитрини, които всеки може да прилага в конкретните ситуации.

 1. Как да отстраним дъвка, залепена на косата?
  Един бърз и ефикасен начин е да намажем косата със зехтин и да търкаме с пЕжедневни триковеръсти, докато дъвката се отлепи.
 2. Лекарство или сироп без вкус
  Когато вашето дете плаче и не му харесва вкуса на някое лекарство, което трябва да вземе, преди да му го дадете, натъркайте езичето няколко секунди с бучка лед.
 3. Малко по-специална закуска
  Изненадайте някой следобед вашето дете с малко по-различен сандвич. Пригответе крем от две супени лъжици масло, какао на прах и малко захар. Намажете след това филийката. Детето с положителност ще си оближе пръстите!
 4. За по-големите деца, които все още се напикават през нощта
  Изкъпете детето преди лягане. Поставете голяма шепа сол във водата с температура 30-35 градуса по Целзии.
 5. Чесън и кромид лук…
  Съществуват хиляди начини да не плачем като крокодили, докато белим кромид лук, или пък да не се омирисват ръцете ни, докато белим чесън. Най-добре е да поставим тези продукти в хладилника няколко минути преди да ги обелим.
 6. Ако сте попрекалили със солта
  Ако след като сте сготвили много вкусно ядене установите, че е изключително солено, недейте да подлагате на изпитание вашето семейство. Малко преди да го сервирате, поставете в соса един суров картоф, разрязан на четири парчета.
 7. Подправки
  Никога не дръжте вашите подправки в близост до кухненската печка, защото се изсушават още повече и губят своя вкус. Най-добре е да ги съхранявате в хладилника или на сухо и прохладно място. По този начин ще запазят не само вкуса си, но и своя цвят.
 8. В случай че сте загорили яденето
  Ако някой ден вашето ядене залепне на тенджерата, поставете я бързо в друг по-голям съд, в който сте сложили предварително чист оцет. Оставете така за няколко минути и ще видите, че яденето ще възстанови веднага своя нормален вкус и мирис.
 9. Как да разберем дали един ананас е зрял?
  Когато купувате ананас, за да разберете дали е зелен, или добре узрял, можете да прибегнете до една хитрост. Опитайте да откъснете едно листенце. Ако се къса лесно, значи е узрял, ако се къса трудно, все още е зелен.
 10. Вкусни зеленчуци
  Ако готвите ястие със зеленчуци, то те ще бъдат по-вкусни и с по-добър външен вид, ако предварително поставите във водата, в която ще ги варите една чаена лъжичка сода бикарбонат.
 11. Цветята
  Запомнете, че в горещите дни трябва да поливате вашите цветя само много рано сутрин, или късно следобед.
 12. Пестициди
  Внимавайте много, ако използвате препарати за отстраняване на различни инсекти по вашите растения, защото те съдържат химически елементи, които са вредни за човека и животните. Опитайте се вашите деца да не се приближават до саксията, а вие ползвайте ръкавици, когато работите с тях.
 13. Хранителна вода
  Ако желаете вашите цветя да получават витамини и да бъдат още по-зелени, поливайте ги с вода, в която сте варили зеленчуци или спанак. Ще станат приказно красиви за кратко време. Тази операция повторете на всеки два-три месеца.

Още доста полезни трикове и съвети можете да откриете в Dnevniche.com.

Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *