Всеки шофьор ежедневно се сблъсква с различни проблеми, свързани с автомобила. Неща като спукана гума, изтощен акумулатор и т.н., са не само неприятни, но и могат да Ви оставят на пътя за дълго време. Напредъкът в технологиите в днешно време, помага да се справим по-бързо и лесно с тези и други чести проблеми.

Затова, с помощта на експертите в търговията с автоаксесоари от Flexzon.com съставихме кратък списък, с някой от полезните аксесоари, които е добре да си набавите:

 1. Покривало за кола
  Ако не притежавате гараж, шансовете да намирате колата си чиста сутрин, са минимални. Въпреки че всички предпочитаме да караме лъснати автомобили, това е почти невъзможно, имайки предвид мръсотията от улицата, прахта, птиците, смолата и листата от дърветата, и т.н. За този проблем решението е покривалото за кола. Тези автоаксесоари ще Ви спестят много пари от автомивка.
 2. Кърпа за почистване
  Проблемът с покривалото за автомобила е, че използването му, когато сте паркирали колата си пред офиса, ще Ви накара да се почувствате глупаво. В такъв случай, кърпата за почистване е от автоаксесоарите, които ще Ви спасят от замърсяванията по паркингите. С нея ще можете да избършете мръсотията, прахта и т.н. от колата си, когато отивате на важна среща например. Не можете да използвате каквато и да е кърпа за почистване обаче, тъй като неподходящата материя ще повреди боята на автомобила.
 3. 10 авто аксесоара, които трябва да имате Тапицерия
  След като обсъдихме външната защита на колата, нека помислим и за интериора, където прекарвате по-голямата част от времето си. Днес, много автомобили се предлагат с чудесни тапицерии за седалки и подложки за пода. Въпреки това, те може да не отговарят на личните ви нужди, и затова да се насочите към други модели. Възможно е също да искате да предпазите оригиналната тапицерия, тъй като така ще получите по-добра цена при евентуална препродажба. По същия начин, ако искате да запазите и пода на автомобила, се нуждаете от висококачествени изтривалки.
 4. Ароматизатор
  Поддържането на чистотата в автомобил изисква много усилия. Въпреки това, без значение колко чист е той отвътре, няма да искате да седите в него, ако не мирише приятно. Дори и да имате добри умения за почистване, инвестирайте и в хубав освежител за въздух. Това е един от най-задължителните автоаксесоари за всяко превозно средство.
 5. Комплект за ремонт при спукване на гумите
  Важна част от колата са и комплектът гуми, с които шофирате. Те помагат на автомобила Ви да спре навреме и да Ви помогне да останете в безопасност, когато се движите в неблагоприятни метеорологични условия. Така че, пренебрегването на гумите не е нещо, което можете да си позволите. Но понякога не можете веднага да разберете, че гумите Ви са се повредили. Ако Ви се случи неприятност като спукана гума, е добре да имате комплект с инструменти и фитили за поправка на спукани безкамерни гуми. Тези полезни автоаксесоари ще Ви спасят и ще Ви измъкнат от ситуацията.
 6. Компресор и манометър
  Ако сте решили да си закупите комплект за ремонт на гумите, защо не инвестирате и в компресор и манометър? Наличието на тези автоаксесоари ще Ви помогне да надуете спуканата гума до оптимални нива и да продължите безпроблемно пътуването си.
 7. GPS навигатор
  Загубването и объркването на пътя не са ежедневни проблеми, но все пак GPS навигаторът е нещо повече от луксозен елемент в автомобила. Особено, ако се окаже, че смартфонът Ви няма достатъчно батерия или мобилни данни. Именно в такива моменти ще се радвате да имате GPS навигатор в колата си. За разлика от телефоните, които могат да загубят обхват, GPS навигаторът се свързва директно със сателитите. Това го прави ефективен и незаменим по време на пътувания по непознати места.
 8. Добър комплект с инструменти
  Дори и да знаете какъв е проблемът на автомобила Ви, и да можете да го отстраните сами, ако не разполагате с необходимите инструменти, ще се окажете безпомощни на пътя. Инвестирането в комплект от инструменти има своите предимства, тъй като ще Ви помогне да се справите с всякакви ситуации. Освен това, същите тези автоаксесоари, могат да Ви бъдат полезни и за ремонтни работи в дома.
 9. Сензори/камера за паркиране
  С местата за паркиране, които стават все по-ограничени, е цяло предизвикателството да наместим колата си на паркинга. Сензорите за паркиране и камерите за задно виждане, могат да Ви спестят много главоболия. Хубавото на тези автоаксесоари, е, че могат да бъдат допълнително монтирани на почти всякакви автомобили.
 10. Кабели за ток
  Случвало ли Ви се е да забравите радиото или фаровете да работят цяла вечер? В такива ситуации колата Ви вероятно ще откаже да запали на сутринта, когато бързате за работа. Това е моментът, в който ще имате нужда от чифт кабели за подаване на ток. Освен това е много по-лесно някой съсед да Ви помогне, чрез подаване на заряд от колата си, отколкото да Ви дърпа.
Категории: Полезни благинки

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *