Бихте ли ползвали друга търсачка, освен Гугъл? Сигурно не сте мислили по този въпрос. И това е напълно нормално, имайки предвид факта, че за повечето от нас интернет започва с Google.bg.
Екип от няколко амбициозни млади българи обаче серизно се замислиха дали това е най-добрата търсачка за българите. Те направиха проучване и установиха, че всъщност около 35% от всички търсения в Google са с цел директното влизане в конкретен сайт – „vbox7“, „dir.bg“, „abv.bg“. „Facebook“ се търси от българските потребители 16 милиона пъти на месец.

Napred.BG

Така през Март 2012 година официално стартира новата търсачка на България – Napred.BG.
Какво повече ни дава тя в сравнение с Гугъл?

  • Пренасочва директно към сайта, който искате да посетите.
  • Поправя неволни грешки, допуснати при писането, например: Дали ще напишете в полето за търсене  абв, абж, ьфэ – резултата е един и същ – директно пренасочване към пощата abv.bg.
  • Дава конкретен отговор на редица търсения, без да ви показва като резултат дълги списъци от сайтове. Например, ако търсите „пожелания за имен ден“ ще ви предложи списък с пожелания за повода, от които да си изберете това, което ви харесва най-много.
  • Страниците с резултати са подготвени от редактори и съдържат кратки и ясни описания на предложените сайтове, така че потребителите лесно да се ориентират. В тях няма случайно попаднали паразитни сайтове.
  • Търсачката пази най-честите търсения на потребителите в така наречения облак и те винаги са на един клик разстояние.
  • В Napred.bg няма реклами.
  • Ако търсачката не може да ви предложи собствена страница с резултати ви изпраща директно към страницата с резултати за това търсене в Google.

Какво още предлага Napred.bg – вижте на адрес http://napred.bg или във Facebook страницата на търсачката.

Подкрепете този амбициозен български проект. Използвайте го. Не губите нищо, само може да спечелите!

Категории: Бизнес

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *