Отдаването на автомобили под наем е сериозен бизнес, целящ да задоволи търсенето на потребителите, които искат да пътуват свободно и независимо, спазвайки свой собствен график, пътувайки сигурно, комфортно и дори луксозно. Рент а кар услугите са нещо отдавна познато в развитите страни по света, което все по-масово се предлага и на родния пазар. Търсенето на коли под наем в София е значително, поради което фирмите, предлагащи услугата се множат ежедневно.

Ако никога досега не сте наемали автомобил, вероятно не знаете почти нищо за самата услуга и за това, какви предимства може да ви даде. Не отхвърляйте идеята да пътувате с кола под наем с лека ръка, защото никога не знаете какво може да пропуснете по този начин. За да бъдете максимално информирани за това, какво можете да очаквате, когато ви се наложи да наемете автомобил, тук ще ви посочим въпросите, които сами би трябвало да си зададете и ще отговорим на всеки от тях, за да ви помогнем да извлечете максимална изгода от услугата.

Коли под наем в София

Защо искате да наемете автомобил?
Хората, наемащи коли под наем в София или в по-големите градове на страната са водени от различни мотиви при наемането на автомобил. Една от най-често срещаните причини за наем на автомобил е липса на собствено возило. Ако не притежавате личен автомобил или той не ви е под ръка по някаква причина е съвсем логично и оправдано да наемете такъв, когато ви се налага да пътувате.

Дългите пътувания, особено когато носите със себе си повече багаж могат да се окажат истинско предизвикателство, ако решите да пътувате с обществено достъпен транспорт – автобус, влак или такси. Всеки от посочените варианти е или твърде скъп или прекалено ограничаващ вашата свобода. Пътуващите с коли под наем могат да отидат където пожелаят в рамките на страната или извън нея. Да спират, да променят маршрута и поемат по пътища, които ще им покажат уникалните красоти на страната ни.

Къде искате да пътувате?
Този въпрос е изключително важен при избора на автомобил. Неговият отговор ще ви насочи към най-подходящия клас автомобили, с които фирмите, отдаващи коли под наем в София и страната разполагат. Ако ви трябва автомобил, с който да пътувате в рамките на столицата или друг град на страната е логично да наемете компактен автомобил с по-нисък разход на гориво от икономичен клас.

Рент а кар фирмите в столицата признават, че най-търсени за пътуване в градски условия са моделите от клас компактен или икономичен, не само поради значително по-ниската цена на наема, но и защото са много по-маневрени и удобни при пътуване в натоварения градски трафик. Хората, наемащи евтини коли под наем в София и другите големи градове на страната искат да разполагат с автомобил, който няма да им излезе скъпо, като разход на гориво и няма да ги затрудни при търсене на място за паркиране или маневриране по тесните градски улици.

Когато искате да пътувате на дълго разстояние – да обиколите страната и да разгледате нейните забележителности или крайната ви цел е някой от невероятните ни планински курорти е задължително да изберете автомобила по тези критерии. Когато се налага да преминавате през насечени планински местности и трудно проходими пътища е редно да изберете високопроходими 4х4 превозни средства – SUV джипове, шосейни и офроуд модели.

Винаги съобразявайте маршрута с модела автомобил, който ще наемете. Цената, разбира се е от значение, но първото, към което трябва да се насочите са възможносите на колата, с която ще пътувате. Сезонът също е от огромно значение, затова ако сте решили да пътувате през зимата и то през пътища, които вероятно не се почистват, обезателно поискайте да ви бъдат предоставени вериги за сняг, дори ако трябва да доплатите за тях.

Рент а кар София

Как искате да пътувате?
Комфортът е нещо много важно за голяма част от клиентите на рент а кар компаниите. Спортни и луксозни коли под наем в София можете да намерите на много изгодни цени, особено ако планирате пътуването си по-рано, тъй като повечето фирми правят отстъпки и предлагат промоционални цени, когато резервацията е направена няколко месеца поредварително.

Има една група потребители, които не се интересуват от евтините коли под наем в София и за тях не е решаващо какви са цените на дневния наем на автомобилите, които наемат. За тях решаващо е да пътуват с автомобил, който предлага комфорт и лукс, който има достатъчно просторно купе, кожен салон, климатик, електронно командване, автоматична трансмисия, GPS навигация и модерна аудио система.

За хората с по-скромни възможности не е проблем да пътуват с някой от по-евтините модели от автопарка на фирмите, отдаващи коли под наем. За тях е по-важно услугата да не се отрази драстично на скромния им бюджет, а това означава – по-ниска дневна такса, по-малък разход на гориво и по възможност никакви допълнителни такси и глоби по време на пътуването.

За шофьорите, които не са свикнали да управляват автомобил с ръчни скорости е много важно да се насочат към моделите от клас автоматик. За тях ще бъде много по-лесно и безопасно да наемат автомобил с автоматична трансмисия, защото това ще им даде пълна увереност на пътя и по-малко предпоставки за произшестивя. Цените на моделите от клас автоматик не се различават особено от тези на возилата с ръчна трансмисия, но с тях неопитните водачи ще пътуват много по-сигурно и приятно.

Колко пътници ще пътуват с наетия автомобил?
Броят на пътниците е решаващ при избора на автомобили под наем за по-далновидните клиенти, както и за тези, които вече са ползвали услугата и имат горчив опит с некомфортно пътуване, поради недостатъчното пространство в наетия автомобил. Дори общият брой на пътуващите да не надхвърля 5 е добре да наемете миниван, вместо пет местен седан или комби, в случай, че носите със себе си много и обемист багаж, който трудно ще се побере в багажника на автомобила.

Винаги можете да намерите отлични многоместни коли под наем в София на изключително атрактивни цени, ако планирате от рано пътуването и разгледате офертите на водещите рент а кар компании в столицата. Те са тези, които предлагат най-изгодни оферти, а също и промоционални условия за редовни клиенти при по-дълъг наемен период. Отново – цената тук не бива да бъде водеща, а удобството на всички пътници, особено когато пътувате  до далечна дестинация или планирате да направите дълга екскурзия.

Колко голямо е багажното отделение на наетия автомобил?
Това е детайл, който никога не бива да пренебрегвате, когато избирате автомобила, с който ще пътувате. Марката и моделът, а също и цената на наема трябва да останат на заден план, когато разглеждате офертите на фирмите, предлагащи коли под наем в София, защото много често липсата на достатъчно място за багаж може да развали удоволствието от една уж перфектно планирана почивка.

Ако носите със себе си много багаж, особено спортна екипировка, като ски, сноубордове, надуваеми лодки и т.н., е по-добре да се насочите към лекотоварните автомобили, предлагани от рент а кар фирмата. Вановете и минивановете са по-доброто решение, дори когато пътувате с малки деца, тъй като предлагат повече свободно пространство, от което те се нуждаят.

Това, което трябва да имате предвид е, че дори да наемете 7 местен миниван, мястото за багаж се стеснява, когато отворите всички седалки, затова винаги вземайте предвид броя на пътниците и количеството багаж, така че да разполагате с достатъчно свободно пространство. Ако пътувате до отдалечена хижа или планински курорт през зимата е добре да наемете 4х4 автомобил или да доплатите допълнително за вериги, защото пътищата в тези региони не се почистват редовно при обилен снеговалеж.

Rent a car Sofia

Нуждаете ли се допълнителни екстри?
Това е последният въпрос, на който трябва да си отговорите, когато планирате да използвате коли под наем в София или в по-големите градове на страната. Тук не говорим само за луксозните коли под наем за балове, сватби и бизнес срещи, а за моделите от по-нисък ценови клас. Екстрите са нещо, което може да ви спести много нерви, време и средства, затова никога не се колебайте да доплатите за тях допълнително.

Сред екстрите, предлагани от водещите компании, отдаващи коли под наем в София са детски столчета, GPS системи за навигация, багажник за ски екипировка, вериги и др. Не си мислете, че като се лишите от тях ще спестите средства, защото много често именно тяхната липса води до допълнителни разходи.

Детските столчета са задължителни, когато в автомобила пътуват малки деца и това е валидно както у нас, така и в цяла Европа. Ако не носите свое лично столче, задължително наемете такова от рент а кар фирмата, защото глобите при това нарушение са неизбежни и доста високи, а да не говорим, че застрашавате живота на своите деца, решавайки да икономисате пари от тази екстра.

GPS системите за навигация също могат да ви спестят много време и разходи, когато пътувате по непознат маршрут. Всяко отклонение от главните пътища и магистралите може да ви накара да се объркате и отклоните много от избрания маршрут. Много по-сигурно и спокойно ще пътувате, ако имате възможност да използвате качествена навигация и не на последно място – ще пристигнете навреме и няма да доплащате за разхода на гориво, който автомобилът е изразходвал, докато сте се лутали из непознатите пътища.

Допълнителният багажник и веригите за сняг са екстри от първа необходимост, когато планирате зимната си ваканция. Ако пътувате с кола под наем до някой от зимните ни курорти, задължително се насочете към високопроходимите модели, към които може да се добави багажник за ски екипировка. Колкото и голямо да е багажното отделение на някои модели коли под наем, ниските им цени няма да направят пътуването ви по-комфортно. Бъдете предвидливи и наемете вериги за сняг, дори да не смятате, че ще се наложи да ги използвате.

Категории: Бизнес

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *