ПрофилСъздаването на профил в сайт за безплатни обяви не се използва само за публикуването на обяви или за разглеждането на такива. Реално чрез него представяте себе си или фирмата, чрез която предлагате и продавате своите услуги. Именно поради тази причина трябва да обърнете сериозно внимание на тази профила си и да го обогатите по възможно най-добрия начин. С негова помощ ще изградите така необходимото доверие между Вас и потребителя, което може да Ви донесе само дивиденти в дългосрочен план!

Ако към момента нямате такъв профил или разполагате с друг с никнейм от рода на „Big_boss_23”- без реална снимка, актуална информация и всички останали форми на контакт, то по-добре си направете нов и започнете всичко от нулата. Всъщност и този би Ви свършил работа, но ако сте частно лице, което използва профила си, за да се отърве от ненужните си вещи веднъж в годината. В противен случай ще имате нужда от нов профил.

Направете си нова регистрация. Използвайте името на фирмата си за никнейм. Ако по някаква случайно е зает, добавете нещо уникално в него. Например годината на създаването на фирмата; градът, в който предлага своите услуги или друго каквото сметнете за добре.

Следващият етап е да попълните информацията в своя профил в сайта за безплатни обяви. Най-важното нещо, на което трябва да обърнете внимание са формите за контакт. Постарайте се да попълните всички възможни „полета“ – имейл, телефон, адрес на фирмата, скайп, фейсбук профил и всичко останало. Така ще дадете възможност на хората да се свържат с Вас по възможно най-удобния за тях начин.

Също така е добре да отговаряте на получените съобщения по възможно най-бързия начин и ежеминутно да „рефрешвате“ пощенската си кутия и всички останали форми за контакт, които сте посочили, тъй като вероятно клиента се е свързал и с други потребители в сайта, които може да се окажат по-бързи от Вас и нали знаете – „Най-бързият печели!“

Добре е да попълните и полето за описание. Там с две-три изречения опишете дейността, която изпълнявате и вмъкнете телефон за контакт, тъй като има немалко случаи, в които хората не поглеждат т.нар. поле за контакти.

Сайт за обяви

Желателно е да си сложите снимка на профила. Най-добре ще бъде това да бъде логото на фирмата Ви или ако имате „реален магазин“ да поставите снимка на витрината му, като по този начин ще спечелите допълнителни „точки доверие“ и така клиента ще знае, че не пазарува от случайни хора!

След като осъществите дадена сделка е препоръчително да размените „репутация“ с въпросния клиент или поне да го помолите да остави мнение за Вас и закупената стока по един или друг начин. Така с течение на времето ще изградите един солиден профил, който отдалеч ще показва на хората, че могат да Ви имат доверие и да не се притесняват, че ще бъдат измамени по какъвто и да било начин.

Като допълнение мога да Ви отправя един съвет – отговаряйте на всички писма и запитвания! Дори на най-дебилните на пръв поглед въпроси. Не забравяйте, че клиента винаги е прав и ако сте достатъчно търпелив и вежлив е твърде вероятно да осъществите поредната сделка! Неслучайно е казано, че търговията е майсторлък и не се отдава на всеки!

Категории: Бизнес

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *