Кратко въведение в света на фулфилмънт центровете в България. Динамиката на съвременната реалност налага промяна в света на търговията, която е неизбежна за всеки един предприемач. Все повече и повече хора предпочитат да пазаруват през интернет и съответно все повече и повече собственици на бизнеси трябва да оптимизират онлайн сайтовете си така, че същевременно клиентът да бъде напълно удовлетворен и растежът на бизнеса – осигурен!

Разбира се, последното няма как да бъде гарантирано на сто процента, но все пак трябва да се разгледат всички възможности, които могат да изградят стабилна структура на вашия бизнес.

Навярно знаете колко разрушителни могат да бъдат за него некоректните доставки. Нужни са определен брой негативни отзива на клиенти, които не са доволни от поръчката си, за да се промени нагласата на целевата ви аудитория.

Това, което предлагате като продукт, действително може да бъде качествено, да е на атрактивни цени, които ви правят реален конкурент на останалите търговци. Въпреки това, когато потребителят не удовлетворен от бързината или точността на доставката, няма значение каква е стоката ви.

Това може да отблъсне клиента до степен, която да го накара да се довери на друг търговец, а това не е особено трудно, като се има предвид мащабът на съвременния пазар. Затова пък е трудно за един собственик на бизнес да се задържи на този пазар.

Как работят фулфилмънт услугите

Пространствата за комуникация са много и огромни. Това позволява на потребителите гласно да изразяват своето недоволство, да обсъждат какво не им е харесало, когато са пазарували от даден търговец. Това влияе сериозно върху репутацията и името на бизнеса.

Въпреки всичко не бива да ги заклеймяваме, тъй като това е тяхно право, което свободно могат да упражнят. Чрез тази обратна връзка всъщност помагат на собствениците на бизнеси да подобряват тяхното функциониране.

Фулфилмънт център България

За да бъде успешен един бизнес, той трябва да почива на внимателно обмислена стратегия, върху която да бъде издигнат. Това, че съвременната търговия минава в дигиталното пространство, не променя факта, че всеки собственик трябва да се фокусира върху жизненоважни процеси, които да осигурят по-нататъшния успех.

Той трябва да избере правилния продукт, да знае как да го представи на пазара и как да го насочи към целевата аудитория. Всички тези степени са фундаментални за успешния бизнес, но финалният етап не трябва да бъде пренебрегнат – достигането на продукта до клиента.

За щастие, за да бъде това ниво както трябва, съществуват услуги, които да улеснят всеки търговец, когато става въпрос за проблеми, свързани с логистиката.

Фулфилмънт центъра изпълнява такава функция – грижи се за това клиентът да получи артикула си, за да може всички други процеси, които преди това са били старателно изпълнени, да не бъдат пропилени заради липса на време за организация. Той е свързващото звено между търговеца и клиента – от тях зависи дали последният ще бъде удовлетворен от поръчката си.

Повече за фулфилмънтът

Мащабът на един бизнес няма значение, когато става въпрос за доставките на продуктите. Знаете, че електронната търговия разчита най-вече на добрия маркетинг, за да бъде успешна – оптимизирането на сайтовете на сайтовете е от голяма важност. И все пак редовните проблеми с доставката могат да бъдат деструктивни за определен бизнес.

Когато сте решили да създадете онлайн магазин, но не искате постоянно да имате грижи, свързани с наем на складове и физически стоки, фулфилмънт услугите са точно за вас.

Те покриват изцяло логистичния процес – от продажбата на продукта до момента на доставката до клиента. По този начин спестявате не само финансов ресурс, като намалявате разходите си около наемане на склад и заплати на служители, но и спестявате време, което можете да използвате за усъвършенстването на други аспекти от бизнеса ви или да се фокусирате върху други проекти.

Погрешна представа е, че фулфилмънт услугите са предназначени единствено за едрите търговци. Да, някои от тях развиват собствени фулфилмънт центрове, за да осигурят плавен и безпроблемен „поток“ на продукта до клиента.

Тези центрове имат и кол център, чрез който да се осъществява градивна комуникация, която да намали до минумум грешките. По този начин шансът за успех на бизнеса значително се повишава – редуцира се броят на върнатите поръчки и респективно отзивите на повечето потребители са позитивни.

Въпреки това дребните търговци също могат да се възползват от тези услуги. Дори една компания да е малка и да се състои от един човек, е почти невъзможно той да се справи самостоятелно с целия процес. А става напълно невъзможно особено когато бизнесът се разраства с високи темпове. Затова и аутсорсингът на тази финална дейност от логистичния процес е препоръчителен.

Филфилмънт център в България – други предимства

Фулфилмънт услугите включват следните етапи: получаване на стоката, съхранение на продуктите, обработване на поръчките и доставка. В случай, че клиентът не е получил това, което иска, или е възникнал друг проблем, филфилмънтът се грижи и с връщането на поръчки.

Също така е изключително ефективен, когато искате да разширите бизнеса си. Пазарът е огромен и е логично търговците да имат интерес от внос от чужбина. Фулфилмънтът може да се заеме с целия този сложен процес и да се справи с всякакви пречки, които могат евентуално да възникнат.

Все повече и повече предприемачи решават да преминат в света на e-commerce. За да могат те да се радват на проспериращ бизнес, трябва да бъдат сигурни, че клиентите са напълно удовлетворени. Затова използването на фулфилмънт услуги може да бъде градивна част на вашия бизнес модел.

Често задавни въпроси по темата за фулфилмънт

Всяка част от услугата се определя по различен начин. Цената за складирането на продуктите може да се изчислява на дневна база. Обработката – на база вида, размерите и теглото на стоката. Куриерската услуга – тегло, място на изпращане и бързина.

Да. Ако имате интерес към стоки от чужбина, които бихте искали да предлагате и вие, фулфилмънтът може да ви го осигури.

Да. Някои от фулфилмънт услугите разполагат с кол центрове, за да бъде комункацията с потребителите безпроблемна.

Категории: Бизнес

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *