Цените на счетоводните услуги се определят по различни критерии. Всяка счетоводна кантора има различен начин на ценообразуване. Някой избират пакетните цени, в които включват комплект от услуги, без които в повечето случаи една фирма трудно би се справила.

Други счетоводни компании предпочитат да обявят цената на всяка една от своите услуги по отделно, с което могат да дадат повече избор на своите клиенти от какво се нуждаят и от какво – не.

Отделни или пакетни да са счетоводните услуги

Обикновено, пакетните услуги включват повече неща в себе си, а цената на всяка отделна услуга е средно аритметично по-ниска. От друга страна, при компаниите, които поставят цена на всяка отделна услуга, обикновено клиентите имат повече контрол върху разходите.

За да няма в последствие изненади и недоволни, не забравяйте да попитате за таксите, така че да планирате вашия собствен бюджет в бизнеса. Можете да покажете на кантората свои документи от минали години, ако фирмата не е нова.

Това ще даде възможност за по-точна оценка, но все пак ако цената не ви хареса, нищо няма да попречи да се свържете с няколко кантори и да се консултирате и с тях. Така ще определено ще направите по-информиран избор (ако търсите счетоводител в София, разгледайте в Contract.bg).

Цени по договорка

В някои от по-малките счетоводни кантори можете да договорите цената като запознаете служителите с естеството на работата си и им дадете представа за натоварването, което ще им донесе тя.

Обикновено, договорената цена е по-гъвкава и е съобразена с вашите нужди. Подобни кантори могат да ви бъдат изключително полезни, защото много често ви предлагат и по-добри възможности за консултация при нужда.

Променят ли се цените на счетоводните услуги често

Може да се каже, че на фона на много други услуги и стоки, които ползваме в ежедневието, цените на счетоводното обслужване не се променят толкова често. Да, такава промяна има и тя винаги е в посока нагоре, но това не се случва всеки месец.

Освен това, в повечето случаи канторите са много коректни и при предстояща промяна ви предупреждават, че тя ще влезе в сила от следващата година, което все пак ви дава възможност да реагирате навреме, ако не сте съгласни с новите цени.

Категории: Бизнес

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *