Бизнес клиентиНамирането на все повече нови клиенти е най-важното нещо за разрастването на един бизнес. Но за да се сдобиете с още клиенти е нужно време, а в много случаи времето е ограничено. Имате нужда от добре работеща стратегия, с която да спечелите нови клиенти, без да се налага удължавате своето работно време.

Можете да разкажете за продуктите и услугите си на потенциалните купувачи чрез електронната поща. Подгответе съобщенията си по професионален начин, но без да бъдете прекалено официални. Просто се постарайте да ги грабнете още от началото и да ги накарате да ви се доверят. В съобщенията си напишете как можете да удовлетворите техните неудовлетворени потребности.

Обърнете внимание каква информация за услугите или продуктите си предоставяте на потребителите. Тази информация трябва да съвпада с потребностите на вашите потенциални клиенти и да покаже на хората, че това, което предлагате е наистина полезно и стойностно. Добър начин да разберете повече за потребителите е да пуснете анкета, заедно с информацията, която давате. След като отговорят на въпросите от анкетата, можете да ги насочите към подходящата страница във вашия сайт, съдържаща информацията, която ги интересува и която търсят. Нека тази страница бъде интересна, така че да ги накара да я разгледат по-обстойно.

Разберете повече за потенциалните си клиенти. Всеки опитен предприемач е наясно с желанията на потребителите и знае от какво те се опасяват. Нуждите на потребителите са това, от което трябва да започне създаването на вашата бизнес стратегия. Когато разбирате добре своите клиенти и лесно виждате техните потребности, тогава вероятността да ги удовлетворите и задържите като редовни клиенти е много по-голяма.

Работа с клиенти


Как вашите клиенти могат да ви дадат идеи за бизнеса?

Тревожите ли се всеки път, когато срещнете клиентско недоволство? Най-добре би било, ако започнете да се замисляте над евентуалните възможности да ви идват нови идеи за развитие от оплакванията на клиентите. По този начин можете да получите вдъхновение и идеи за нови услуги или уникални продукти.

Как точно да забележите свежите идеи за бизнеса в клиентските оплаквания? Това са пет начина, по които го направите:

  1. Вашите клиенти трябва да разберат, че искате да чуете мнението им за продуктите или услугите, които им предлагате. Това е начина да се сдобиете с информацията, която е нужна за правилното развитите на успешен бизнес. Бъдете готови да обърнете внимание на всяка критика, която ще ви покаже недостатъците на нещата, които предлагате. Ако не дадете възможност на потребителите да кажат какво не харесват, вие по-трудно ще подобрите продуктите си.
  2. Вслушайте се в гласа на постоянно оплакващите се. Ако имате такива клиенти недейте да ги възприемате съвсем като досадници, а гледайте на тях като на източник на нови идеи. Някои хора наистина не се колебаят да изсипват критики, но най-вероятно имате и други клиенти, които са критично настроени към това, което им предлагате, и които не са склонни да се разправят, а просто следващия път биха се насочили към продуктите на конкуренцията.Клиенти и бизнес
  3. Понякога по-опростените неща са по-добри. Възможно е голяма част от потребителите да поискат да им предлагате по-опростени продукти и това ще ви подскаже, че нещата, които предлагате са прекалено сложни за ползване или поддръжка. Може би вашия продукт има много функции, но на практика не всички са наистина нужни и използвани от потребителите. Няма ли да е най-добре да предлагате само това, което е необходимо на хората, а останалите функции да вкарате в отделен продукт? Не винаги мултифункционалните неща са най-доброто. Понякога някои от функциите на продукта са ненужни и само объркват потребителите.
  4. Преразгледайте всичко, от което и вие самия като клиент сте останал неудовлетворен. Със сигурност сте забелязали някои недомислици в продуктите, които сте използвали, неща, които трябва да се променят, иначе продукта няма да бъде достатъчно добър. Замисляйки се над това, ще се досетите какви промени трябва да се направят в предлагания от вас продукт. Може да получите идеи за нови продукти, които да задоволят определени потребителски нужди.
  5. Понякога не е лесно да получите нови идеи, вслушвайки се в мнението на потребителите. Ако клиентите имат нужда или проблем, който би могъл да бъде разрешен по определен начин, променете продукта си или създайте нов, ако е необходимо. Предложете на клиентите това, от което имат нужда.

Винаги търсете незапълнена ниша, от която да се възползвате. Това са начините да се наложите и да стъпите стабилно на нови пазари.

Категории: Бизнес

Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista Друго нямам какво да напиша, засега. ;-)

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *