Една невероятна седмица в Гърция с яхта

Кристално синьо море, безкрайни плажни ивици, безлюдни заливчета, вечери под звездното небе, китни островчета... Плаването с яхта може да ви отведе до всичко това. За няколко дни тя може да бъде вашият идеален дом.

Яхтата е малка и комфортна, но побира всичко от което се нуждаете за едно невероятно пътуване. Каютите са напълно пригодени за живеене - оборудвани са с печка и хладилник, с шкафове и прибори, с маса, с уютни дивани и с легла. Палубата е достатъчно обширна, за да я споделите по време на плаването със семейството или приятелите си.

В Гърция с яхта

И ако все още не сте решили окончателно дали да прекарате почивката си от остров на остров, плавайки с вятъра, си струва да се замислите за възможността да посетите брегове, до които не достига ферибот. Да усетите свободата при всяко отплаване към следващия непознат остров. Да посрещнете следващия ден, който ще носи нови приключения.

В това отношение една от най-предпочитаните дестинации е Гърция - заради хилядите острови, разпръснати в Егейско и Йонийско море. Няколко са островните групи - Цикладски острови, Додеканезки, Саронически, Йонийски, Спорадски. Всяка от тях се отличава се с неповторима природна красота, типична флора и фауна и подчертан колорит.

Богатството на острови е голямо. Именно това усложнява избора за почивка. Но поради географската близост на България с Гърция, една от най-благоприятните дестинации е Спорадските острови или Спорадите, както още са наричани. Те представляват архипелаг в Егейско море. Островите общо наброяват 24 (варират в зависимост от дефиницията), но едва няколко от тях са населени. Бихте могли да достигнете до тях както от полуостров Халкидики, така и от пристанищния град Волос.

Ако предпочетете да започнете своето пътешествие от Волос, ще акустирате първо на остров Скиатос, намиращ се само на 30 км по вода. В сравнение с останалите заселени острови, той е най-малък, но туризмът тук е добре развит. В летния сезон, единственото градче Скиатос се оживява от хиляди туристи.

Неповторимата природа, съчетаваща в себе си десетките плажове, кристално чистите води на Егейско море и планинския релеф, създава усещане за едно райско кътче насред морето. Усещане, което се засилва от изобилието на борови гори в северната част и маслинови дръвчета в южната.

Сградите тук отразяват съвсем точно традиционния стил на гръцките острови - бели къщи с пъстри дървени первази и много цветя. Улиците през лятото кипят от живот. Всичко тук ви помага да се потопите в местната атмосфера, а главната улица „Пападиамантис“ дава много възможности да отнесете малък спомен от това средиземноморкo приключение у дома.

Това е един древен остров, съществуващ още от времето на траките. Въпреки богатата история, културното наследство е малко. На острова, но извън града, се намира манастирът „Света Богородица“. Тук е измислен първоначалният вариант на гръцкото знаме - бял кръст на син фон и тук е подготвяно гръцко въстание, решаващо за освобождението на Гърция.

С яхта в Гърция

Други забележителности на които трябва да отделите внимание, докато плавате с яхта в Гърция са: старото и новото пристанище, вятърната мелница - ресторант, двете църкви, разположени на два различни хълма, както и къщата-музей на писателя Пападиамантис, чието име носи главната улица на града.

Разбира се, очарованието на острова не приключва с това. Плажната ивица, разположена в подножието на хълмовете, разкрива цял един невероятен свят. Тук ще намерите всичко - от населени плажове, предлагащи удобство, обсипани с барове, таверни и хотели до безлюдни заливчета с чисти тюркоазени води и различни скални образувания.

Следващата дестинация е остров Скопелос. Той е най-зеленият остров сред Спорадите. Многобройните борови гори и милионите маслинови и смокинови дръвчета придават живот на хълмистия релеф. И тук оживените от туристи плажове предлагат множество атракции, а пустите и спокойни заливчета напомнят за изгубено райско кътче.

Двата главни града - Скопелос и Глоса, заслужават вашето внимание. Основното пристанище се намира в Скопелос. Тесните улички, виещи се из града и характерните бели гръцки къщи, изпълват атмосферата с типичната за островите красота. Заслужава да се спомене и фактът, че на тези 96 кв.км големина има построени 360 църкви. А манастирът „Агиос Йоанис“, разположен на върха на скала е известен още като сватбената църква от филма „Мама Миа“. Именно този филм разкрива красотата на острова пред света и го превръща в желана дестинация.

Един от най-красивите и впечатляващи плажове тук е Панормос. Това е естествено пристанище, което се намира в южната част на острова, бихте могли да го посетите на връщане по път за гр. Волос.

Този живописен залив е пристан за много туристи и това личи от множеството яхти, акустирали тук. И има защо. Макар плажът да е пясъчно-чакълест, пейзажът ще ви остави без дъх. Заслужава си да прекарате точно тук една незабравима вечер под лунната светлина.

Друг очарователен остров, част от Спорадите е Алонисос.

Той е по-голям от предходните, но е най-слабо обитаем. Мястото, на което можете да пуснете котва е живописното пристанище Патирити. И на този остров боровите гори и кристалните води не липсват, а белите къщи продължават да напомнят за неповторимата гръцка атмосфера. Освен флората, фауната също впечатлява и то най-вече със застрашения от изчезване Средиземноморски тюлен монах. Това очарованетелно животинче може да бъде видяно както тук, така и на остров Скопелос.

Въпреки голямата площ на Алонисос, само южната част е заселена. Северната е почти безлюдна. Туризмът е по-слабо развит, но не липсват типичните кафенета и таверни. Все пак мястото създава усещане за уединение, отчасти то се дължи на многото самотни плажове. За водите им са характерни едни от най-големите дълбини на Егейско море.

С яхта в Гърция

От историческа гледна точка местността също е интересна. Сред забележителностите са: запазената крепостна стена от времето на Византия, църквата, оцеляла след голямо земетресение от преди пет века, както у оръдията на труда, считани за най-старите останки от човек в Егейско море.

Ако и след всичко това ви се прииска да се отдалечите още малко от цивилизацията и да се полюбувате мълчаливо на чудната природа, то може да се отправите към остров Кира Панагия. Той е най-малко известен и най-слабо посещаван. Освен това е и най-северен. Почти безлюден, той има един единствен обитател, който е монахът от манастира „Кира Панагия“.

Това е мястото на което можете да се насладите на усещането да сте сами на пустинен остров.

Една седмица ще е напълно достатъчна за да посетите красивите Споради и да отнесете у дома неповторим спомен за цял живот, но и желание за завръщане отново.

Изкажи се!
CasiDef - 15/03/2018 - 16:03

Hello. I'm Jeff

carroline - 23/02/2018 - 10:40

Това е моето свидетелство за добрата работа на човек, който ми помогна .. Моето име е CAROLINE WAYNE. и аз се намирам в НЮ ЙОРК, САЩ. Моят живот се завръща !!! След 8-годишен брак, съпругът ми ме остави с трите ни деца. Чувствах се, че животът ми вече свършва и се разпада. Благодарение на магията, наречена Dr.Chamberc, която се срещнах онлайн. На един верен ден, докато сърфирах в интернет, търсех добра играчка за магии, която може да разреши проблемите ми. Попаднах на серия от свидетелства за това конкретно калибър. Някои хора свидетелстват, че е завел своя бивш любовник, някои свидетелстват, че той възстановява утробата, някои свидетелстват, че може да хвърли заклинание, за да спре развода и т.н. Имаше едно специално свидетелство, което видях, че става дума за жена, наречена Грейс, която свидетелстваше за това как д-р Камберк връща нейния Ex любовник за по-малко от 72 часа, а в края на свидетелските си показания тя отпада имейл адреса на д-р Чамберк. След като прочетох всичко това, реших да опитам д-р Чамберк.Свързах се с него по имейл и му обясних проблемите. Само за 3 дни съпругът ми се върна при мен. Решихме проблемите си и сме още по-щастливи от преди. Доктор Чъмберк наистина е талантлив и талантлив човек и няма да спра да го публикувам, защото е чудесен мъж ... Ако имате проблем и търсите истински и оригинално правописно средство за решаване на този проблем за вас. Опитайте великия д-р Чамберк днес, той може да е отговорът на вашите проблеми. Ето и неговия контакт: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Благодаря ви за великия Dr.Chamberc. Свържете се с него за следното:(1) Ако искате вашия бивш обратно.(2) ако винаги имате лоши мечти.(3) Искате да бъдете повишени в офиса си.(4) Искате жени / мъже да тичат след теб.(5) Ако искате дете.(6) [Искаш да бъдеш богат.(7) Искате да свържете съпруга / съпругата си за свой завинаги.(8) Ако имате нужда от финансова помощ.(9) Билкови грижи10) Помогнете хората да излязат от затвора(11) Магията на брака(12) Заклинания за чудеса(13) Магии за красота(14) Проф. Чарм(15) Заклинания за привличане(16) зло магии(17) Карикатуриране(18) Премахнете заклинанията за болест(19) ИЗБИРАНЕ НА ПЕЧАЛКА(20) УСПЕХ НА ИЗПИТВАНИЯТА(21) Очаровай да накараш кого да те обичам.(22) Бизнес заклинание.(23) Намерете отдавна изгубеното си семейство.това е Dr.Chamberc Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

carroline - 23/02/2018 - 10:40

Това е моето свидетелство за добрата работа на човек, който ми помогна .. Моето име е CAROLINE WAYNE. и аз се намирам в НЮ ЙОРК, САЩ. Моят живот се завръща !!! След 8-годишен брак, съпругът ми ме остави с трите ни деца. Чувствах се, че животът ми вече свършва и се разпада. Благодарение на магията, наречена Dr.Chamberc, която се срещнах онлайн. На един верен ден, докато сърфирах в интернет, търсех добра играчка за магии, която може да разреши проблемите ми. Попаднах на серия от свидетелства за това конкретно калибър. Някои хора свидетелстват, че е завел своя бивш любовник, някои свидетелстват, че той възстановява утробата, някои свидетелстват, че може да хвърли заклинание, за да спре развода и т.н. Имаше едно специално свидетелство, което видях, че става дума за жена, наречена Грейс, която свидетелстваше за това как д-р Камберк връща нейния Ex любовник за по-малко от 72 часа, а в края на свидетелските си показания тя отпада имейл адреса на д-р Чамберк. След като прочетох всичко това, реших да опитам д-р Чамберк.Свързах се с него по имейл и му обясних проблемите. Само за 3 дни съпругът ми се върна при мен. Решихме проблемите си и сме още по-щастливи от преди. Доктор Чъмберк наистина е талантлив и талантлив човек и няма да спра да го публикувам, защото е чудесен мъж ... Ако имате проблем и търсите истински и оригинално правописно средство за решаване на този проблем за вас. Опитайте великия д-р Чамберк днес, той може да е отговорът на вашите проблеми. Ето и неговия контакт: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Благодаря ви за великия Dr.Chamberc. Свържете се с него за следното:(1) Ако искате вашия бивш обратно.(2) ако винаги имате лоши мечти.(3) Искате да бъдете повишени в офиса си.(4) Искате жени / мъже да тичат след теб.(5) Ако искате дете.(6) [Искаш да бъдеш богат.(7) Искате да свържете съпруга / съпругата си за свой завинаги.(8) Ако имате нужда от финансова помощ.(9) Билкови грижи10) Помогнете хората да излязат от затвора(11) Магията на брака(12) Заклинания за чудеса(13) Магии за красота(14) Проф. Чарм(15) Заклинания за привличане(16) зло магии(17) Карикатуриране(18) Премахнете заклинанията за болест(19) ИЗБИРАНЕ НА ПЕЧАЛКА(20) УСПЕХ НА ИЗПИТВАНИЯТА(21) Очаровай да накараш кого да те обичам.(22) Бизнес заклинание.(23) Намерете отдавна изгубеното си семейство.това е Dr.Chamberc Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ангел Порязов - Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista

Poryazov.com © 2012-2017 | Всички права запазени!

Ангел Порязов - Poltargaista

Криейтив Комънс договор