Екстравагантни винтидж визии - лято 2014

Vintage

Дрехите във Винтидж стил са ръчно изработени от естествени материали и обикновено са уникати, което прави цената им относително по-висока от средното. Проектирани са да се коригират лесно и всички детайли по тях също са се правили на ръка - копчета, дантели, яки, чанти, ревери и украси. Когато се обличате в този стил внимавайте да не приличате на хаотично сбрани дрехи от различни десетилетия и да изглеждате дори комично. Съчетаването на тоалета и аксесоарите с подходящи прическа и грим е задължителен.

Кабаретна визия в стил Марлене Дитрих от 20-те, камерен театър и …разбира се шапки, много, различни за всякакъв тоалет и всякакъв повод.
Късо палто с животински, флорален или друг принт. Подхожда на дълга плюшени рокли и обувки с платформа в стил 30-те, които удължават фигурата. Те се зараждат тогава, въпреки, че добиват популярност, едва през 70-те.

Визия, завръщаща модата през 40-те - рокля, подчертаваща талията с дълбоко деколте и разкроена до средата на коляното или глезена. Някои дизайнери и в момента правят линии, които тенденциозно са клоширани в областта на ханша, наричани "камбана", "туту" или рокля "кимоно", съчетани с фини, копринени чорапи и велурени обувки.

Винтидж

Петдесетте години костюмът вече не е достояние само на мъжа. 50-те години на миналия век са култ. И както вече ти подсказахме - да имаш нещо, извадено от онова, пълно с интерпретации десетилетие, е най-очарователната тенденция тази пролет. Телевизията е все по-популярна, Мерилин Монро и Бриджит Бардо се превръщат в истински сексуални икони.

Времето на хипитата и чарлстона - 60-те години жената вече е освободена, цветна, оптимистична. Раирани фланелки и туники, плътни черни чорапогащи, многоредови колиета и огромни висящи обици можем да срещнем и през ХХІ век. Емблематична е героинята на Одри Хепбърн от "Breakfast at Tiffany's". Припомнете си и pin-up прическата с шал и психеделичните бижута. Одри, след като получава популярност на най-красивата жена на ХХ век се посвещава на работата си за УНИЦЕФ като посланик на добра воля. Емблематични са изказванията й:

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най-добрият начин за изгаряне на калории. Вярвам в целувките, в много целувки. Вярвам, че мога да бъда силна, когато се случват лоши неща. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам в утре, и вярвам в чудеса."
"Родена съм с огромната нужда да бъда обичана и ужасното желание да раздавам любов."
"Ако се омъжа някой ден, бих искала да съм „много“ омъжена."
"Най-важното нещо в живота е да му се наслаждавате и да бъдете щастливи. Това е всичко, което има значение."
"Не ми е нужна спалня, за да докажа своята женственост. Мога да бъда също толкова сексапилна, берейки ябълки от дърво или стоейки под дъжда."

Пънк и Глем рок ревю в стила на Лондон от 70-те. Горнището тип шемизета се съчетава с ниската талия на панталона, рокля тип "прегърни ме“ и нестандартно решение за бижутата - няколко гривни и няколко часовника на едната китка. За периода е характерна романтична, женствена визия,  повлияна до известна степен от хипи-културата на 60-те, но много по-умерена, семпла и деликатна. Едва към края на периода ярките, неонови цветове триумфират  в диско клубовете, за да се слеят с яркия и многоцветен, танцов дух на 80-те.

Екстравагантен винтидж стил

Пъстра, смела, предизвикателна - помните ли изобилието през 80-те от къдрички, дантели, воланчета, панделки, шалчета, неонови цветове, брокат и животински щампи, в съчетания на границата на кича, бухналите прически, чанти и бижутата?
Напоследък все повече дами си мечтаят за блясъка на миналите десетилетия и се ''допитват'' до иконите Мерилин Монро, Жаклин Кенеди и Коко Шанел и така нататък. Помнете, че не трябва да бъде Винтидж на всяка цена - бъдете готини, бъдете стилни, бъдете модерни!

Изкажи се!

There are no posts in the Shoutbox

Ангел Порязов - Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista

Poryazov.com © 2012-2017 | Всички права запазени!

Ангел Порязов - Poltargaista

Криейтив Комънс договор