Българската търсачка Napred.BG ще конкурира Google

Бихте ли ползвали друга търсачка, освен Гугъл? Сигурно не сте мислили по този въпрос. И това е напълно нормално, имайки предвид факта, че за повечето от нас интернет започва с Google.bg.
Екип от няколко амбициозни млади българи обаче серизно се замислиха дали това е най-добрата търсачка за българите. Те направиха проучване и установиха, че всъщност около 35% от всички търсения в Google са с цел директното влизане в конкретен сайт - "vbox7", "dir.bg", "abv.bg". "Facebook" се търси от българските потребители 16 милиона пъти на месец.

Napred.BG

Така през Март 2012 година официално стартира новата търсачка на България - Napred.BG.
Какво повече ни дава тя в сравнение с Гугъл?

  • Пренасочва директно към сайта, който искате да посетите.
  • Поправя неволни грешки, допуснати при писането, например: Дали ще напишете в полето за търсене  абв, абж, ьфэ - резултата е един и същ - директно пренасочване към пощата abv.bg.
  • Дава конкретен отговор на редица търсения, без да ви показва като резултат дълги списъци от сайтове. Например, ако търсите "пожелания за имен ден" ще ви предложи списък с пожелания за повода, от които да си изберете това, което ви харесва най-много.
  • Страниците с резултати са подготвени от редактори и съдържат кратки и ясни описания на предложените сайтове, така че потребителите лесно да се ориентират. В тях няма случайно попаднали паразитни сайтове.
  • Търсачката пази най-честите търсения на потребителите в така наречения облак и те винаги са на един клик разстояние.
  • В Napred.bg няма реклами.
  • Ако търсачката не може да ви предложи собствена страница с резултати ви изпраща директно към страницата с резултати за това търсене в Google.

Какво още предлага Napred.bg - вижте на адрес http://napred.bg или във Facebook страницата на търсачката.

Подкрепете този амбициозен български проект. Използвайте го. Не губите нищо, само може да спечелите!

Изкажи се!

There are no posts in the Shoutbox

Ангел Порязов - Poltargaista

Ангел Порязов - Poltargaista

Poryazov.com © 2012-2017 | Всички права запазени!

Ангел Порязов - Poltargaista

Криейтив Комънс договор